SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, referandum çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Saruhanlı Gençlik Kolları Başkanı Esat Esip ve beraberindeki gençlik kolları üyeleri ile salı pazarını ziyaret eden Gülşah Durbay, vatandaşlara broşür dağıtarak Hayır´a destek istedi. Vatandaşların tek tek elini sıkıp referandum ile ilgili sohbet eden genç başkanlar, "Hayır çıkarsa tüm halkımız kazanacak, Evet çıkarsa yalnızca bir kişi kazanacak, kararımızı ona göre vermemiz gerekiyor." dedi.

Saruhanlı halkının çiftçilik ile geçindiğini belirten Saruhanlı Gençlik Kolları Esat Esip, "Çiftçinin sorunlarını çözmeyenler, burada hangi yüzle Evet için oy isteyecekler merak ediyoruz. Üzümü bile İran´dan ithal eder hale geldik. Bizim çiftçimiz alın terini akıtıp ürününü sürmek için mazota neredeyse 5 TL öderken yat sahipleri bunun yarısından bile daha az bir ücret ile depolarını dolduruyorlar. Bu ekonomik sıkıntı ile boğuşan çiftçilerimiz elbette ki kendilerini bu hale getirenlerden hesap soracaklardır. Bu hesap 16 Nisan sandığıdır ve bunlara verilecek en güzel cevap Hayır olacaktır. dedi.

Bu değişikliğin vatandaşa faydadan çok zarar getireceğini söyleyen İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay ise "yüzde 51 ile seçilen bir Cumhurbaşkanı aynı zamanda partisinin de başında olacak, milletvekillerini belirleyecek, Meclis başkanını belirleyecek, yargı atamalarını yapacak, bakanlar kurulunu yönetecek ve tüm bunları yaparken yüzde 49´u yok sayacak. Biz buna karşı çıkıyoruz. Biz bu ülkenin yönetiminde daha çok insanın daha çok partinin söz sahibi olmasını istiyoruz. Biz seçim barajı düşürülsün, Meclis´te birçok parti kendini temsil etsin diyorken, getirilen bu sistem, az oy alan tüm partileri yok edecek. Bizim buna itirazımız var." Şeklinde konuştu.

Ülkenin ekonomik durumuna da değinen Başkan Durbay, şunları kaydetti; "Ne çiftçimiz ne işçimiz ne de memurumuz hak ettiği paraları kazanabiliyor. Müthiş bir gelir adaletsizliği var. Dünyanın en güzel üzümü burada yetişiyorken bizim İran´dan üzüm ithal ediyor olmamız çiftçimize haksızlıktır. Hâlbuki bizim köylümüz çiftçimiz desteklenmeli, ektiği ürünlerden iyi paralar kazanmalı. Bunları kendine dert edinip ülkeyi refah düzeyine ulaştırmaya çalışacak olanlar ne yazık ki bir başkanlık sevdasına takılmış gidiyorlar. 16 Nisan, ülke sorunları ile değil kendi makam mevkileri ile ilgilenenlere gerekli dersi vereceğimiz bir fırsattır. 16 Nisan´da sandıktan Hayır´ı çıkartıp, ülkemizde halktan önemli hiç bir şeyin olmadığını göstereceğiz. İnanıyorum ki memleketim olan Saruhanlı Türkiye çapında en yüksek oranla Hayır´ın çıkacağı yerlerden birisi olacaktır."



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 2.03.2017 09:55:20 0

Tarih: 02.03.2017 09:55

Haberi Sesli Oku