MANİSA - Manisa´da doğuştan görme engelli 39 yaşındaki Mehmet Ali Kıvrak, İstanbul Rehabilitasyon Merkezinden aldığı Santral Operatörü eğitimi ile hayatını değiştirdi. Evli ve 3 çocuk babası Kıvrak 11 yıldır çalıştığı hastanede her gün 2 binin üzerinde telefona cevap vererek hem hasta yakınlarına hem de hastane çalışanlarına sesiyle yol gösteriyor. 
Manisa´da yaşayan ve Merkezefendi Devlet Hastanesinde santral operatörü olarak çalışan görme engelli 39 yaşındaki Mehmet Ali Kıvrak hafızasındaki binin üzerinde numarayla hem hastane personeline hem hastalara hem de hasta yakınlarına hizmet veriyor. 18 yaşına kadar okula gidemeyen Kıvrak, 1997 yılından 2006 yılına kadar kaldığı İstanbul Rehabilitasyon Merkezinde hem eğitim aldı hem de hayatını değiştiren bir kursa katılarak kimseye muhtaç olmadan çalışmaya başladı. Santral Operatörlüğü kursu ile iş sahibi olan Kıvrak 11 yıldır Yunusemre ilçesindeki Merkezefendi Devlet Hastanesi santralinde sesiyle insanlara yol gösteriyor.
Günde 8 saat çalışan ve ortalama 2-3 binin üzerinde telefona bakan Kıvrak, "Merkezefendi Devlet Hastanesi santralinde 11 yıldır çalışmaktayım. Binin üzerinde telefon numarası hafızamda ezberimde bulunuyor. Ezberleyerek çalışınca işimde daha aktif oluyorum. Doğuştan görme engelliyim. 18 yaşıma kadar okumadım. 18 yaşımda İstanbul Rehabilitasyon Merkezine gittim ve ondan sonra çalışma hayatına atıldım. 2006 yılından beridir burada çalışıyorum. Bu aradaki süreçler de o kadar kolay olmadı. Bu yere gelmek o kadar kolay olmadı. Çok sıkıntı çektiğim zamanlar oldu. Hafızamda binin üzerinde numara var. Daha verimli olmak için ezber yapmak güzel oluyor. Bu işin zorlukları da var ama işi severek yaparsan hiçbir zorluğu yok. Zaman zaman yoğun olduğunda zorlanıyoruz ama işimizi severek yapıyoruz. Günde 8 saat çalışıyorum. Günde ortalama 2-3 bin tane telefona bakıyoruz. Bu sayı her gün değişiyor. Kurum içinden kurum dışından ortalama 2-3 bin telefona cevap veriyoruz. İstanbul Rehabilitasyon Merkezinde Santral Operatörlüğü kursuna katılarak sertifika aldım" dedi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 27.01.2018 13:27:10 303 0

Tarih: 27.01.2018 13:27

Haberi Sesli Oku