SARUHANLI - Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs salgını tüm ülkeler için bir sınav niteliğinde. Birçok ülkede sokağa çıkma yasağı da dahil insanların evde kalmasına yönelik ciddi sağlık önlemleri alınırken bu durumdan en çok etkilenen alanlardan biri de ekonomi oldu. Hem Türkiye’de hem de dünyada ekonomi ciddi bir sarsıntı yaşıyor. Özel sektör ve kamunun neredeyse tamamı home office çalışma düzenine, üretim yapan şirketler vardiya sistemine döndü, birçok ülkede borsalarda işlemler durduruldu. Tüm bunlar olurken İçişleri Bakanlığı 16 Mart 2020 tarihinde yayınladığı genelge ile vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı tüm; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici süreliğine askıya alındı. Dolayısıyla birçok franchise marka da bu karardan etkilendi.

43 milyar dolar pazar payı

43 milyar dolar pazar payı ve istihdam ettiği 250 bin çalışan ile her geçen gün büyüme ivmesi gösteren franchise sektörü çok büyük bir darbe aldı. Markalar hem çalışanlarının hem halkın sağlığını korumak için genelge doğrultusunda faaliyetlerine belirsiz bir tarihe kadar ara verdiler. Ancak bu durum özellikle yüksek AVM kiraları göz önüne alındığında bu markalar için bir yaşam mücadelesine dönüştü. AVM’lerin kapalı/müşterisiz olduğu bu dönemde birkaç AVM hariç diğer tüm AVM’ler markalardan kira almaya devam ediyor. Bu durumun devamı birçok franchise markası için iflas demek. AVM’lerin ülke ekonomisine katkısı göz önüne alındığında bu konunun devlet desteğiyle ilerletilmesi AVM’lerin de mağdur olmaması için en sağlıklısı.

3 ay kira almayan tüm AVM’lere

Bugüne kadar franchise sektörünün haber kaynağı olan, sektörden son gelişmeleri okurlarına aktaran Franchise Market Türkiye, AVM’lerin de içinde bulunduğu zor durumu anlayarak ve hem onlara hem de markalara destek olarak bir kampanya başlattı. 3 ay kira almayan tüm AVM’lere Franchise Market Türkiye’de 1 yıllık ücretsiz reklam sunuyor.

Yararlanmak isteyen AVM’lerin yöneticilerinin derginin web sitesinde (www.franchisemarketturkiye.com) yer alan formu doldurmaları yeterli.



Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 1.04.2020 05:36:00 824 0

Tarih: 01.04.2020 05:36

Haberi Sesli Oku