Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinesinde, 5. Filistin Kültür Haftası etkinlikleri dolayısıyla 40 kişi kadar olan Filistinli grup Manisa’ya geldi.

29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında 5. Filistin Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında bakanlıkça öngörülen 2 günlük Manisa programının 1. Günü Kula’da gerçekleştirildi.

Programın 2 gününde Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Filistinli gurubu ağırladı. Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse tarafından karşılanan 40 kişi kadar olan Filistinli grupta Filistin Büyükelçisi Nebil Maarouf, Filistin Türkiye Ataşesi Nohad Rayyel, Filistin Halk Dansları topluluğu bulunuyor. Filistin grup ilk olarak Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasının içerisinde olan sanal otobüsle Manisa’yı gezdi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Turizm Kültür Müdürü Erdinç Karaköse; ”Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinesince düzenlenen 5. Filistin Kültür Haftası etkinlikleri ülkemizde 29 Ağustos - 9 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Bu süre içerisinde 2 günlük bir Manisa programı bakanlığımızca öngörüldü.

1. günü Kula Merkez’de gerçekleştirildi. Programın 1. gününde Kula ilçesinde Filistin Heyeti çeşitli gezilerde bulundular ayrıca Filistin kültürüne ait değişik gösterilerde bulundular. Bu günde Filistin büyükelçisi ve beraberindeki heyet Manisa Tanıtım Merkezi`ni ziyaret bulundular. Burada kendilerine Manisa’nın çeşitli yerlerini gezdirerek tanıtacağız daha sonra akşam saatlerinde Manolya Meydanı’nda Filistin Kültürü’ne ait folklor ekibi gösteri yapacak.” dedi.

Ardından Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ”Öncelikle Manisa`da sizlerle beraber burada bulunduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum. Manisa Türkiye’nin en önemli yerlerinden bir tanesi olduğundan dolayı Filistin’le Türkiye’nin ilişkilerinin daha da güçlenmesi için çalışıyoruz.

Türkiye de düzenlemiş olduğumuz 5.Filistin Kültür haftasındaki amacımız Türkiye ve Filistin ilişkisini daha da pekiştirmektir. Türkiye ile olan ilişkilerimiz çok özel ve güçlüdür. Türkiye hükümetinde ve halkından her türlü desteği alıyoruz bu etkinlikler aracılığıyla da güçlü olan ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ten de onay alarak Filistin’de de Türk Kültür Haftası düzenlemek için söz aldık. Biz her yıl kültür haftası düzenliyoruz.

Bu kültür haftasında Filistin folklör ekiplerini biriktirip yanı sıra Filistin Kültürüne ait il sanat sergisi gösteriyoruz ve bu ekibi ve sergileri herkese gösteriyoruz. Bu sene Türkiye de bazı illerde ve Manisa da etkinlik düzenledik diğer illerdeki belediyeler bize çok yardımcı oldular onlara teşekkür ediyoruz bu günde Manisa valisinin konuklarıyız bu günkü etkinlikte Manisa belediyesinin katkılarıyla düzenleyeceğiz bizi çok iyi ağırladınız bu yüzden size çok teşekkür ediyorum.”



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.09.2013 17:11:02 244 0

Tarih: 05.09.2013 17:11

Haberi Sesli Oku