SARUHANLI - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Covid-19 salgını sebebiyle ertelenen tedavi ve ameliyatlara, normalleşme süreciyle birlikte yeniden başlandı. Pandemi sürecinde, Ege Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezinde ilk karaciğer nakli yapıldı.  64 yaşındaki Meryem İmrek, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Organ Nakli Bölümü Karaciğer Nakli Sorumlusu Prof. Dr. Murat Zeytunlu ve Doç. Dr. Alper Uğuz tarafından gerçekleştirilen ameliyatla, normalleşme sürecinde hastanede nakil yapılan ilk hasta oldu. Merkezi ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, nakil yapılan hastanın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Normalleşme sürecinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerekli önlem ve tedbirlerin alındığının altını çizen Rektör Budak, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde, Covid-19 sürecinde acil hastalarımız dışında herhangi bir organ nakli yapılmamıştı. Normalleşme süreci ile birlikte artık rutinimize döndük. Özellikle Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda belirlenmiş olan ve ameliyatlarda gerekli hijyenik tedbirlerin, gerekli önlemlerin alınması koşuluyla Organ Nakli Merkezimizdeki ameliyatlarımıza başladık. İnsan hayatı son derece değerli. Hastamızın, organ nakline ihtiyacı vardı. Hocalarımız seferber oldu ve beyin ölümü gerçekleşmiş bir vatandaşımızdan karaciğer nakli yapıldı. Şu an hastamızın sağlık durumu gayet iyi. Bu normalleşme süreci ile birlikte, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz organ nakli alanında yine başarılı ameliyatlarını yapmaya devam edecek. Hastamıza acil şifalar diliyor, hocalarımızı da bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Organ nakli alanında  referans bir merkeze sahip olduklarını söyleyen Rektör Budak, “Ege Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi,  organ naklinde dünyanın söz sahibi olan merkezlerinden birisidir. Yurt dışından pek çok ülkeden sağlık turizmi kapsamında organ ve doku nakli için hastanemizi tercih eden hastalar mevcut. Alanlarında en seçkin cerrahlarımızla organ ve doku naklinde öncü bir kurum olmaya devam edeceğiz. Bugün pek çok insan yaşamını sürdürebilmek için doku ve organ bekliyor. Bu kişiler bizlerin yakını veya bizzat kendimiz de olabiliriz. Dolayısıyla ülkemizdeki donör adayı sayısını artırmamız gerekiyor” diye konuştu.



70 yaşındaki babası Yılmaz Yiğenli'yi başından balta ile ağır yaralayan 46 yaşındaki Suat Yiğenli tarım ilacı içerek yaşamına son verdi.

Korkunç vahşet! Babasının başını balta ile yarıp intihar etti!

Kırımın Aluşta şehrinde dünyaya gelen Anastasiya Düz, Sinema ve müzik üzerine Lisans ve yüksek lisans eğitimini Kiev’de tamamladı

ANASTASİYA DÜZ'DEN USTA İŞİ TEKLİ

Halk müziğinin doktorları olarak anılan ikili Türkiye yanında yurt dışındaki vatandaşlarımıza da müzikal birikimlerini sunarken büyük beğeni topluyorlar.

Türküler Almanya- Herne'de yankılandı

Manisa’da 2. Kademe Muaythai Antrenörlük Kursu tamamlandı

Manisa’da 2. Kademe Muaythai Antrenörlük Kursu tamamlandı

Manisa FK, Teknik Direktör Taner Taşkın yönetiminde gerçekleşen tek antrenmanla günü tamamladı.

Manisa FK’nın Afyonkarahisar kampı devam ediyor

Yolcu trenin çarptığı şahıs hayatını kaybetti.

Yolcu treninin çarptığı şahıs öldü

Kontrolden çıkan yolcu otobüsü yoldan çıkarak şarampoldeki ağaçlara çarptı.

Yolcu otobüsü ağaçlara çarptı: Yaralılar var

Refüjü aşarak karşı şeride geçen otomobilin tırla çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi.

Tırla çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Klima tamiri yaparken merdivenden düşen klima ustası başına aldığı darbe sonucu yaralandı.

Klima tamiri yapmak isterken merdivenden düşen usta yaralandı

Bir şahıs evde eşini boğazında kemerle yerde yatarken bulurken, yaşlı adam ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Eşini evde boğazında kemerle buldu

Şans eseri olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Traktör sulama kanalına düştü

İki komşu arasında arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada kan akarken, taraflardan 42 yaşındaki şahıs vücudunun çeşitli yerlerine aldığı 7 bıçak darbesi ile hayatını kaybetti.

Komşular arasında arazi anlaşmazlığında kan aktı: 1 ölü

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 FIVB Milletler Ligi çeyrek finalinde Japonya ile karşılaşacak.

Filenin Sultanları'nın çeyrek finaldeki rakibi belli oldu!

Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar, “Manisa Valiliği Orman Yangını Riskini Azaltma Planı” kapsamında yangın riski taşıyan mahallelerde incelemelerde bulundu.

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Balıkesir'in Gönen ilçesinde düzenlenen Motokros Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Yarışlarına Saruhanlı Belediyesi adına katılan Fehmi Teker hoca Veteran kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu!

Fehmi Teker Türkiye Şampiyonu oldu!

DUTLUCA’DA GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN HAYIR YEMEĞİNE YOĞUN KATILIM OLDU

DUTLUCA’DA GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN HAYIR YEMEĞİNE YOĞUN KATILIM OLDU

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 26.06.2020 10:57:00 1511 0

Tarih: 26.06.2020 10:57 Güncelleme: 26.06.2020 10:57
Haberi Sesli Oku
14.07.2025 17:09:00