SARUHANLI - Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(ECZAKDER) tarafından yapılan değerlendirme sonucu ikinci kez  “Tam Akreditasyon” almaya hak kazandı. Fakülteye tebrik ziyaretinde bulunan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu süreçteki özverili çalışmalarından ötürü fakültemiz akademik ve idari personelini başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Eczacılık Fakültesinin ikinci kez tam akreditasyon almasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizde başlattığımız akreditasyon seferberliği kapsamında birimlerimizde kaliteye artırmaya yönelik çalışmalar hız kazandı.  Göreve geldiğimiz günden bu yana nitelikli ve kaliteli eğitim için tüm birimimizle akredite olmayı hedef edindik. Akredite bölüm, program ve laboratuvar sayılarına her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Akreditasyona verdiğimiz önem neticesinde ülkemizde YÖKAK tarafından tam akredite edilen ilk üniversite olduk. Bu başarılarımız ile üniversitemiz, YÖK tarafından belirlenen araştırma üniversiteleri arasındaki yerini aldı. Daha önce yapılan değerlendirmede tam akreditasyon alan Eczacılık Fakültemiz, aynı başarıyı bir kez daha tekrarlayarak kalitesini yine tescil etti. Bu süreçte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.  

“Türkiye’deki eczacılık fakülteleri arasında öncü bir eğitim kurumu”

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin yarım asra yaklaşan tarihiyle köklü bir kurum olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Ayfer Yalçın, “Fakültemiz, kuruluşundan bu yana 7 bini aşan mezun sayısı, güncel 700’ü aşkın kayıtlı öğrencisi, 105 akademik ve 55 idari personeli ile Türkiye’deki eczacılık fakülteleri arasında öncü bir eğitim kurumudur. Fakültemiz, ilk kez 2015-2020 yılları arasında ECZAKDER tarafından tam akreditasyon aldı. Covid-19 pandemisi nedeniyle yeniden akreditasyon başvurumuzu bir yıl gecikmeli olarak gerçekleştirdik.  20 standart ve bu standartlara bağlı 98 alt başlık kapsamında raporumuzu hazırlayarak Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu’nun değerlendirmesine sunduk. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın da katılımıyla gerçekleşen Değerlendirme ve İzleme Ekibinin (DİZE) çevrimiçi ziyaretinin akabinde yapılan değerlendirmeler sonucunda fakültemiz tekrar tam akreditasyon almaya hak kazandı. Üniversitemizin misyonu, vizyonu, stratejik hedefleri ve kalite süreçleriyle ile doğrudan örtüşecek şekilde eğitim-öğretim, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetlerini sürdüren fakültemiz, ikinci kez tam akreditasyona hak kazanarak faaliyetlerinin kalitesini tüm paydaşlar nezdinde bir kez daha tescilledi. Çalışma arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 



Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, FERDİ ZEYREK’İN KIZLARI ELİF VE ZEYNEP’İ OKULA GÖTÜRDÜ

Hurda araçta çıkan yangında öldü

Bu seferki kadın katili başka bir kadın!

Yalova'daki IŞİD operasyonunda 3 şehit!

Ankara’da Alaşehir’in gururu oldu

Saruhanlı'da vefat...

Direksiyon hakimiyeti kaybolan araç yoldan çıktı 4 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Feci kazada yaşamını yitiren baba, oğul ve torun toprağa verildi

Sokakta kanlı düello! İkisi de hayatını kaybetti

Ev yangını faciası: 1 ve 7 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti

Park halindeki araca bakan ekipler sağ koltukta vahşetle karşılaştı

Manisa'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 5.01.2022 06:08:00 830 0
Tarih: 05.01.2022 06:08 Güncelleme: 05.01.2022 06:08
Haberi Sesli Oku