MANİSA - Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sanayiye teknik eleman yetiştiriyor.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde eğitim öğretime devam eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sanayinin ihtiyacı olan teknik elemanı yetiştiriyor. Anadolu meslek programında makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi ve elektrik elektronik teknolojisi alanlarında eğitim veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 550 öğrenci eğitim öğretime devam ediyor.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Erkul okul hakkında bilgiler verdi. Erkul  Öğrenciler mezun olduktan sonra  isteğe göre ister sanayide isterler ise  kendi iş yerlerini açabileceklerini  söyledi.

(RÖP00:02)Ramazan Erkul öğrencilerimizi hayata hazırlamak bizim temel amaçlarımızdandır. Okulumuzda şuan anadolu  meslek programında ve mesleki eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu mesleki programda 550 öğrencimiz bulunmaktadır. anadolu meslek programında makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi ve elektrik elektronik teknolojisi alanlarında eğitim vermekteyiz. Öğrencilerimizi bu mesleklerde ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sanayimizin ihtiyaç duyduğu teknik elemanların yetiştirilmesinde biz eğitim vermekteyiz. Geleceğin güçlü Türkiye'sini  kurmaya çalışmaktayız. Okulumuzda anadolu meslek programında okuyan öğrencilerimiz 9. sınıfa geldiğinde sigorta primi yatmaktadır. Diplomasını alıncaya kadar sigortası yatmaktadır. 12. sınıftaki öğrencilerimiz işletmede meslek eğitimi adı altında haftada 3. gün işletmeye gitmekte 2 gün ise okula gelmekteler. 12. sınıfta okuyan öğrencilerimiz işletmeye gittiklerinde asgari ücretin 3 'de birini ücret almaktalar. Mezun olduklarında ise diplomalarının yanında iş yeri açma belgesi ve Avrupa da geçerli olan Europass  belgesi almaktadır. İş yerinin istediği ara elemanı okulumuz sağlamaktadır. Öğrencilerimizi  okulumuza kayıt olamaya davet ediyoruz. 

(RÖP 05:15 Yıldıray Demirtaş /yunusemre ilçe milli eğitim müdürü)”Yunusemre ilçemizdeki meslek liselerinin tanıtımına devam etmekteyiz. Öğrencilerimiz okullarına gelmekteler ve güzel bir ortada eğitimlerine devam etmektedirler. Okulumuzda mesleki ve teknik Anadolu lisesinin yanında mesleki eğitim programları açıldı ve çırak kayıtlarımız devam ediyor.

(RÖP 06:00Abdullahim Arslan Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği Başkanı)”Manisa sanayisi hızlı gelişiyor ama teknik eleman yetişmesi sanayinin gelişim hızına yetişemiyor. Burada çok ciddi bir açık var. Ben tüm ailelere tüm öğrencileri  bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum. Özellikle makine bölümü otomasyon bölümü. Metal bölümü mezunu olup  işsiz kalan yok.Bu anlamda iş yapış şekillerimiz değişti. Sanayide tertemiz ortamlarda güç harcamadan arkadaşlarımız çalışıyor. Her türlü sosyal imkan var. Manisa’da mesleki eğitimi güçlendirmemiz gerekiyor. Sanayide bu gelişmişliğimizi sürdürebilelim”

(RÖP 07:20 Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hasan GERİTER) meslekler  arsında eğitim  zor olduğunu işin içine girince anladık. Yaptığımız bu değerli okulumuzu  Manisa geneline yaya bilme ve daha faydalı olabilme amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir  anlaşma yaparak bu okulun daha fazla öğrencinin faydalanması amacıyla milli eğitim müdürlüğümüze devir ettik. Milli eğitim müdürlüğümüz başarılı çalışmalarını başarılı bir şekilde götürdü. Meslek eğitiminin tanıtıma ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizi meslek liselerine davet ediyorum” dedi.

 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 27.02.2022 16:30:00 2039 0

Tarih: 27.02.2022 16:30

Haberi Sesli Oku