Anahtar Kelimeler: 0

ENGELLİ ÖĞRENCİNİN ENGELSİZ EĞİTİM SEVİNCİ

 

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde yürüme engelli olarak dünyaya gelen ve akülü araba ile yaşama tutunan İlkokul 5. Sınıf öğrencisi Fatma Kahraman (12) okulundaki fiziki şartların elvermesi sonucu kimsenin yardımını almadan eğitim görebilmenin sevincini yaşıyor.

 

Saruhanlı’da çiftçilikle geçimlerini sağlayan 3 çocuklu Kahraman ailesinin en büyük evlatları olan Fatma, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla hayat hikayesini ve hayallerini Kardelen Gazetesi muhabirine anlattı.

 

İlçeye bağlı Taşdibi köyünde dünyaya geldiğini ifade eden Fatma Kahraman, doğuştan gelen omurilik hastalığından dolayı bacaklarının gelişemediğini ve buna bağlı olarak yürüyemediğini kaydetti.

 

Eğitiminin birinci kademesini doğup büyüdüğü Taşdibi köyü ilkokulunda tamamladığını ancak bu okuldaki fiziki koşulların akülü araba kullanan engelliler için uygun olmadığını, bunun üzerine ilçedeki bir okula kayıt yaptırdığını ifade eden Kahraman, şunları anlattı;

 

“Eğitimci bir akrabamızın tavsiyesi üzerine şu an eğitim gördüğüm Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokuluna kayıt yaptırdım. Bu okul benim için fiziki açıdan daha iyi, bina yeni yapıldığı için engelliler için her şey düşünülmüş. Engelli rampası, asansörü ve engelli tuvaleti var. Bu sayede hiç kimsenin yardımını almadan akülü arabam ile rampadan çıkıp asansöre binerek sınıfıma gidebiliyorum. İhtiyaç duyduğum zamanlarda da engelli tuvaletini kullanıyorum. Bütün ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. Okulumda çok mutluyum. Önceki okulumda bu imkanlar yoktu, onun için çok büyük sıkıntılar çekiyordum.”

 

Okuyup öğretmen olmak istediğini bunun için çok çalıştığını da sözlerine ekleyen Fatma Kahraman, en büyük hayalinin öğretmen olup çocukları en iyi şekilde eğitmek olduğunu söyledi.

 

 - Başarılı ve Saygılı Bir Öğrenci -

 

Okul Müdürü Abdurrahman Kibar ise, Fatma’nın hem başarılı hem de saygılı bir öğrenci olduğunu, bu nedenle öğretmenlerinin onu çok sevdiğini dile getirdi.

 

Okullarının iki yıl önce Manisaspor Kulübü eski başkanlarından Kenan Yaralı tarafından yaptırıldığını, ilçenin en yeni okul binasının burası olduğunu ifade eden Kibar, şu bilgileri verdi;

 

“Okulumuz yapılırken, engelli öğrenciler de göz önünde bulunduruldu. Bu bakımdan engelliler için rampa, asansör ve tuvalet de inşa edildi. Okulumuzda akülü araba kullanan tek öğrencimiz Fatma, kendisi hiçbir engele takılmadan 2. kattaki sınıfına çıkabiliyor. Çok rahat bir şekilde eğitim alıyor. İnşallah okuyup hayal ettiği öğretmenlik mesleğine ulaşır. Onda bu azim varken, bunu da başaracağına inanıyoruz.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
3.12.2012 16:48:48 442 0

Tarih: 03.12.2012 16:48

Haberi Sesli Oku