SARUHANLI - Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Pop Sanat Kolaj Sergisi” sanatseverlerle buluştu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü (RTS)  İletişim Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Burcu Balcı ve Dr. Aslı Favaro ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Onur Akşit tarafından “Pop Sanat Kolaj Sergisi” düzenlendi. İletişim Fakültesi fuaye alanında düzenlenen sergide Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümleri ile Eğitim Fakültesi öğrencilerinin eserleri yer aldı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “İletişim Fakültesi olarak sanata ve kültürel etkinliklere büyük önem vererek destekliyoruz. Hocalarımız ve öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda kültürel ve sanatsal etkinlikler her zaman destek vereceğiz.  Bu etkinlikte emeği geçen öğrenci arkadaşlarımıza ve hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.  

Derslerde kolaj çalışmalarının yapım süreciyle ilgili bilgiler verdiklerini söyleyen Doç. Dr. Burcu Balcı, en önemli sanat akımlarını, sanat eserlerini ve sanatçıları tanıttıklarını, bu sayede de öğrencilerde genel bir görsel kültür tarihi oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Derslerin amacının, öğrencilerin kendilerini keşfedebilme yolculuklarında aracı olmak olduğunu belirten Doç. Dr. Balcı, “Öğrenciler birçok sanat eseriyle tanışıp, karşılaşıyorlar. Daha sonra ‘Bana en çok hangisi yakın?’  diye düşünüyorlar ve bunun sonucunda kendilerine yakın hissettikleri eserleri kullanarak sergide yer alan kolajları oluşturuyorlar. Bu çalışma öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştiriyor. Kendilerini keşfediyorlar. İleride bir sanat eseri oluşturacak ilk adımları atmış oluyorlar” şeklinde konuştu.

Sergi hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Onur Akşit, “Kolaj çalışması, Görsel Tasarım, Sanat ve Toplum, Sanat ve Estetik gibi derslerde verdiğimiz bir ödev.  Dijital ortamda bunları yapmak daha kolay ama dergileri, gazeteleri bu gözle bakıp onlardan bir şeyler kesmek, insana bir göz eğitimi veriyor. Tema olarak Pop Sanatı seçtik. Bu kolaj işleri, 1’inci ve 2’nci Dünya Savaşı arasındaki dönemde ortaya çıkan bir durum. Biz de tarihi örneklerini gösterip ‘Şimdi siz bir şeyler yapın’ dedik. Malzemeleri bir araya getirerek anlam yaratacak işler yaptılar” dedi. Dr. Öğretim Üyesi Akşit, Reklamcılık ve RTS öğrencilerinin görsel içerikler üretmeleri gerektiğini ve bunun için eğitimli bir göze sahip olmaları gerektiğini dile getirdi.



Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 1.11.2019 10:00:00 1487 0

Tarih: 01.11.2019 10:00

Haberi Sesli Oku