SARUHANLI - 9 günlük uzun bayram tatili öncesi DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, vatandaşları uyardı. Baraj, gölet ve sulama kanallarına girilmemesini istedi. Çınar “ Bayram zehir olmasın” dedi.

Uzun bayram tatili bunaltıcı sıcaklarla birleşecek 9 gün boyunca vatandaşlar plajlar ve havuzlarda serinlemeye çalışacak. Ancak pek çok kişinin baraj, gölet hatta sulama kanallarında hayatlarını yine riske etmesinden endişe ediliyor.

Bayram zehir olmasın

Özellikle çocukların ve gençlerin yüksek ölüm riskine rağmen tehlikeli bir oyun oynadığına dikkat çeken DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, baraj, gölet ve sulama kanallarına girilmemesini istedi. Aileleri uyardı.

Çınar, “ Ne kadar yüzme bilinirse bilinsin; tatlı ve durgun su ile deniz suyunun özellikleri farklıdır. Bunu göz ardı eden vatandaşlarımız ve çocuklarımız ben yüzme biliyorum diye 3-5 metrelik sulara korkusuzca giriyor. Ancak bilinmelidir ki baraj plaj değildir. Acı olaylarla karşılaşmamak için DSİ tesislerinde suya girmeyelim. Bayram zehir olmasın“ diye konuştu.

Çocuklarımıza sahip çıkalım

DSİ olarak pek çok sulama kanalı ve göletin çevresini korkuluklarla kapattıklarını; bazı noktalara ise uyarı levhaları astıklarını vurgulayan Birol Çınar, ancak yine de zaman zaman acı olaylarla karşılaştıklarını hatırlattı. “Vatandaşımıza büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar “ Tarım ve Orman Bakanlığımız hazırladığı kamu spotları ile sık sık vatandaşımızı uyarıyor. Biz de elimizden geldiğince tesislerimizin çevresinde önlemler alıyoruz. Ancak vatandaşımız da yaşanan acı olaylardan ders almalı ve bilinçli olmalı. Özellikle aileleri uyarıyorum. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Baraj, gölet ve sulama kanallarında ölüm oyunu oynamalarına artık izin vermeyelim” dedi.

 

Hastalık riski de var

Dezenfekte edilmemiş durgun suyun yüksek oranda hastalık riski de taşıdığına dikkat çeken Birol Çınar; durgun sularda bakteri ve virüslerin daha kolay yaşama imkanı bulduğunu vurguladı. “Birkaç saatlik eğlence hayatınız boyunca sizi hastane koridorlarına mahkum etmesin” dedi



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 16.07.2021 08:20:00 720 0

Tarih: 16.07.2021 08:20
Haberi Sesli Oku
2.07.2025 13:30:00