Anahtar Kelimeler: Down Sendromu dikkat çekildi

SAĞLIK - Dünya Down Sendromu günü nedeniyle; Manisa Celal Bayar Üniversitesi Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimi, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şehzadeler Kent Konseyi Engelli Meclisi, Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi ve MCBÜ Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMISC) işbirliğiyle düzenlenen ?Down Sendromu? konulu panel,  23 Mart 2016 tarihinde MCBU Sinema Salonu´nda gerçekleştirildi.

Panele Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Arı, MCBÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kilimcioğlu, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan ve Kent Konseyi üyeleri, Şehzadeler Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Selami Pazar, Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ve Engelli Meclisi üyeleri, MCBU Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa Özhan Kalaç ve MCBÜ Tıp Öğrencileri Birliği katıldı.

Oturum Başkanlığını MCBÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sırrı Çam´ın yaptığı panelde; Anadolu Down Sendromu Derneği Başkanı Dr. Mustafa Erdek, MCBÜ Tıp Fakültesi´nden Prof. Dr. Necip Kutlu ve Uzm. Dr. Safiye Uluçay konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde Down sendromunun bir hastalık değil, bir farklılık olduğuna dikkat çekildi. Konuşmacılardan Anadolu Down Sendromu Derneği Başkanı Dr. Mustafa Erdek, Down sendromlu oğlunun doğumunu ve yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Erdek´in konuşması salonda duygusal anlar yaşattı. 
Panelistlerin teşekkür belgeleri; Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Arı tarafından takdim edildi. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kilimcioğlu ve Öğr. Gör. Mustafa Özhan Kalaç tarafından, etkinliği düzenleyen kurumlara teşekkür belgesi verildi. Etkinliğin düzenlenmesinde aktif rol oynayan MCBÜ Tıp Öğrencileri Birliği Başkanı İsmail Efe Erci ve Feyza Turan´in teşekkür belgelerini ise, Şehzadeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ve Fehima Yener Karakaş takdim etti.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 24.03.2016 16:29:58 562 0

Tarih: 24.03.2016 16:29

Haberi Sesli Oku