SARUHANLI - Covid-19  ile birlikte hayatımıza giren ‘yeni dünya düzeni’ tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını da hızla değiştirdi. Pandemi nedeniyle kalabalık ortamlara girilmemesine özen gösterilmesi internet alışverişlerinde artışların yaşanmasına sebep oldu.

Günümüzde, her yaş grubundan insanın pek çok alandaki ihtiyaçlarını internet alışverişi ile giderdiğini belirten Gizli Dolap markasının sahibi Ayşem Kalyoncu, online ikinci el pazarının salgından en az etkilenen sektörlerin başında geldiğine dikkat çekti. Kalyoncu, internetle birlikte alıcının satıcıya kolay ulaştığını ve tüketicilerin sahip olduğu ikinci el eşyayı kolayca ve makul fiyatlara alıp satabileceğini fark etmesinin bu alana talebi artırdığını söyledi.

İkinci el, yeni dünyanın gerçeği

Geçtiğimiz yılın sonlarında Çin’den tüm dünyaya yayılan ve milyonlarca kişiyi etkileyen salgından korunmak için alınan önlemlerin birçok sektörü durma noktasına getirirken, özellikle ikinci el ürün sektörünün tüm dünyada artışa geçtiğini belirten Kalyoncu; “İkinci el ürünlere ilgi son yıllardaki  ‘vintage’ kavramıyla hızla arttı. Modada geçmişe dönüşün ne kadar sık yaşandığından bahsetmemize bile gerek yok. Vintage modası beklenmeyen bir ilgi ile hayatlarımıza girmiş durumda. Özellikle modanın hızla tüketilebilir değil, zamansız olabileceğini fark ettiren bu akım, kaynakların doğru tüketilmesi ve olabildiğince uzun süre kullanılması açısından son derece önemli” dedi.

Neden ikinci el?

Kalyoncu sözlerini şöyle sürdürdü: “ İkinci el hızla büyüyen bir pazar haline geldi. Bir yandan da hızla küçülmek, minimalleşmek, azalmak isteyen insanlar ve aileler var. Yıllarca gizli gizli dolaplarda bekleyen ürünleri elden çıkarmanın ve yeniden kullanılabilir olduğunu görmenin kişiler için mutluluğu paha biçilemez.

Gizli Dolap’ın hikayesi başlıyor…

Aslına bakarsanız Gizli Dolap bu şekilde yola çıktı. Dolaplarda yıllarca bekleyen kıyafetlerin, ayakkabıların, çantaların değerlendirilmesi ilk amacımızdı. Hem alanın hem satanın mutlu olacağı bir platform yaratmak istedik. Lüks ürünleri uygun fiyata alan tüketicinin de,  kullanmadığı eşyaları satıp para kazanan satıcının da kazandığı bir sistem yarattık. İkinci el marka ürünlerle tüketiciyi buluşturan ticaret sitesini açmamızın ardından, gördüğümüz ilgi üzerine ve görerek alışveriş yapmak isteyenler için bir yıl önce ilk mağazamızı İstanbul’da açtık. Geçtiğimiz ekim ayında ise Alaçatı’daki mağazamıza taşındık. Bizi, alıcıyla satıcıyı buluşturan bir aracı gibi düşünebilirsiniz. Artık insanların dört mevsim boyunca yaşadığı Alaçatı’daki mağazamızda farklı bir moda deneyimi yaşatıyoruz”

Yeni nesil alışverişin adresi 

 “Özellikle kadınlar alışveriş yapmayı ve modayı çok seviyorlar. Benim de evimde alıp giymediğim, henüz üzerlerinde etiketleri bulunan kıyafetlerimin olduğu bir dolap vardı. Ev sakinleri her geçen gün yenisini aldığım kıyafetlere laf etmesin diye aldıklarımı o dolaba koyar, saklardım. Zamanla çevremdeki pek çok kadının da aynı şeyi yaptığını duydum ve gördüm. İşte Gizli Dolap ile dolaplarda gizli kalanları gün ışığıyla buluşturan yeni nesil bir alışveriş sistemi yarattık. Şu an yeni yıla özel online alışverişlerde sepette % 40 indirimimiz var. Bu gizli evreni keşfetmek için herkesi bekliyoruz” diyen Ayşem Kalyoncu, Gizli Dolap’ın dünyaca ünlü markalara uygun fiyata ulaşmanın adresi olduğunu söyledi.



Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 17.12.2020 00:26:00 12031 0

Tarih: 17.12.2020 00:26

Haberi Sesli Oku