Anahtar Kelimeler: DOĞALGAZ DÜELLOSU

Başkan Bilgin'den Doğalgazla İlgili Önemli Açıklama "Doğalgazı Biz Getirdik, Başkaları Sahiplenmeye Çalışıyor"

SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçenin iki mahallesinde bu kış kullanılmasına başlanan doğalgaz hizmetinin kendilerinin girişim ve çabalarıyla hayata geçirildiğini, ancak bazı siyasi partilerin bu hizmeti sahiplenmeye çalıştığını belirtti.

Başkan Bilgin, ilçede Aksa Manisa Gaz tarafından doğalgaz arzının sağlanacağı mahallelerde yapılan kazı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda Saruhanlı Belediyesi tarafından başlatılan parke taşı döşeme çalışmalarını inceledi.

Bölgedeki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Bilgin, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerden önce vatandaşlara verdikleri "Saruhanlı'ya doğalgaz getireceğiz" sözünü yerine getirmenin mutluluğu içinde olduklarını kaydetti.

Ancak iktidar partisine mensup bazı siyasilerin bu hizmeti sahiplenme telaşına düştüklerini ifade eden Bilgin, şunları söyledi;

"Doğalgazı Saruhanlımıza getirmeyi ve hemşerilerimizin hizmetine sunmayı rabbim bize nasip etti. Ancak 1 ay önce iktidar partisine mensup bazı arkadaşlarım basına çıkarak, "Saruhanlı'ya doğalgazı biz getirdik" diye beyanda bulundular.  Bende buradan onlara soruyorum. Saruhanlı'ya doğalgazı siz getirdiyseniz, Atatürk ve Cumhuriyet mahallesindeki Yedi Eylül ve Gazi Osman Paşa caddelerinde doğalgaz kazısı nedeniyle bozulan yolların tamiratını siz yapacaksınız diye bizde bekledik.  Fakat bugüne kadar bu yolların tamiratı ve düzenlenmesi yapılmadı. Saruhanlılı hemşerilerimizin aklıyla alay etmeyin. Devlette devamlılık esastır. Saruhanlı'ya doğalgaz, Cumhuriyet Halk Partisi'ne mensup Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in önderliğinde getirilmiştir. Saruhanlımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Böyle sahte söylemlerle kendinizi gündeme getirmek için vatandaşın aklını karıştıracak söylemler yapmayın. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana Belediyeciliğin ne olması gerektiğini tüm Saruhanlımıza yaşatıyoruz. Bunun kararı da, karar verme iradesi Saruhanlılı hemşerilerimindir. Sizleri kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.

Başkan Bilgin'in alandaki incelemelerinde Belediye Meclis Üyesi Mustafa Arguz da yer aldı.

Saruhanlı AK Parti’den Doğalgaz İle İlgili Açıklama

Saruhanlı Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Atilla Haspehilivan, Saruhanlıya doğalgazın getirilmesi konusundan açıklama yapıldı.

İlçe Başkanı Haspehlivan yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti; “Sosyal medya üzerinden Saruhanlı belediye başkanı Zeki Bilgin’in bizzat çıkarak; doğalgazın Saruhanlıya getirilmesi projesinin bir önceki dönem olan Ak Parti döneminde olmadığının söylenmesi abesle iştigaldir. Çünkü Saruhanlı ilçesine hizmet olarak sunulan Doğalgaz projesi ve dağıtımı işine dair hazırlıklar daha önceki tarihlerde başlanmakla birlikte; doğalgaz açılış töreni Saruhanlı İlçesinde 19 Mart 2019 saat 13:30 tarihinde Ak Parti milletvekilleri ve yetkililer tarafından yapıldığı aşikârdır. Buna ilişkin açılış törenine dair çekilen fotoğraflar ile ulusal basında çıkan haberler linktedir. https://www.haberturk.com/…/67693030-saruhanli-dogalgaza-ka…”

Haspehlivan, açıklamasına şöyle devam etti; “Saruhanlı halkı tarafından da ilgili açılışın hangi tarihte olduğu bizzat bilinmektedir. Ancak biz bu durumu bilmeyen ve öğrenmemekte de ısrar eden Belediye Başkanı Zeki Bilgin’e sormak istiyoruz, doğalgaz açılış tören tarihinde yani 19.03.2019 saat 13:30’da Saruhanlı Belediyesinde hangi yönetim mevcuttu? Seçimlerin yapılma tarihinin 29.03.2019 olduğu göz önüne alınırsa cevap ayan beyan ortadadır.

Saruhanlı ilçesine Doğalgazın getirilmesine dair yapılan tüm yazılı protokollere ve sözleşmelere rağmen, ilgili projenin Ak Parti Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen döneminde getirilmediğinin söylenmesi ve yalan yanlış bilgiler ile halkın kandırılmaya çalışılması sosyal medyaya yansıyan ve tarafınıza ait olan “halkın aklı ile alay etmek” tabirinin bire bir karşılığıdır. Tüm resmi evraklara rağmen ve Saruhanlı halkının açıkça görmesine rağmen bu durumdan bile pay çıkarılmaya çalışılması trajikomik bir durumdur.

Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan anlaşma gereği Doğalgaz çalışması sırasında yollarda oluşan hasarların giderilmesi görevi Saruhanlı Belediyesi’ ne aittir. Bu durumun mevcut belediye yönetimi tarafından da bilinmezlikten de gelindiği aşikârdır.

Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda, doğalgazın Saruhanlı ilçesine getirilmesi, tarihi ve doğalgaz sebebiyle oluşan yollardaki tamirat çalışmasının yapılmasına dair sorumluluğun kime ait olduğunun sözle değil de yazılı olarak ispatı konusunda yerel yönetimi somut deliller sunmaya davet ediyoruz. Ancak bu asla mümkün olmayacaktır.”



Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.04.2020 17:10:00 2189 0

Tarih: 20.04.2020 17:10

Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri