SARUHANLI - Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde yeni hizmet vermeye başlayan Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kekemelik üzerine çalışmalara başladığını belirten Doç. Dr. Akmeşe,  “Kekemelik problemi yaşayan çocukları değerlendirme ve terapi programına alıyoruz. İlerleyen süreçte İzmir ve çevresi illerde kekemelik problemi yaşayan çocuklara hizmet verebilecek durumda olacağız” dedi

Esra Bayram - Recep Acar - Erhan Ozan Acıdere

İZMİR(Ege Ajans)- Her yıl 22 Ekim tarihi “Dünya Kekemelik Günü” olarak anılıyor. Bu günde kekemelik ile ilgili farkındalık yaratacak etkinlikler yapıldığını söyleyen Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, “Toplumsal farkındalık arttıkça, aileler çocuklarında kekemelik problemini daha erken fark ediyor ve hangi uzmana gitmesi konusunda bilinçlenmiş oluyor. Bu problemleri erken fark edip bilinçli bir şekilde müdahale etmek ileride yaşam kalitesini düşürecek bir rahatsızlığın erkenden tedavi edilmesini kolaylaştırıyor” dedi.

Kekemeliğin tanımını yapan Doç. Dr. Akmeşe, “Kekemelik, normal akıcılık ve konuşma akışıyla ilgili sık ve önemli problemleri içeren bir konuşma bozukluğudur. Kekemelik sorunu olan bireyler ne söylemek istediklerini bilirler, ancak söylemekte zorluk çekerler. Kekemelik, dil gelişiminin en hızlı olduğu dönem olan 2-5 yaş aralığında ortaya çıkar. Çocukların büyük bir kısmında erken dönemde ailenin tutumlarına yönelik eğitim ve terapi ile akıcı konuşma sağlanırken bir kısmında ise yetişkinlik döneminde devam eder” diye konuştu.

Kekemelik sorunu olan bireylere yaklaşımın son derece önemli olduğunu vurgulayan Dr. Akmeşe, “Okul döneminde öğretmenlerin kekemelik sorunu olan öğrencinin var olan iletişim performansını doğru bir biçimde belirleyebilmesi, konuşma terapisti ve çocuk ruh sağlığı uzmanına yönlendirmesi ve ilgili uzmanlar ile işbirliğine dayalı yaklaşımları oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Akmeşe, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde yeni hizmet vermeye başlayan Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kekemelik üzerine çalışmalara başladığını belirtirken, “Kekemelik problemi yaşayan çocukları değerlendirme ve terapi programına alıyoruz. İlerleyen süreçte İzmir ve çevresi illerde kekemelik problemi yaşayan çocuklara hizmet verebilecek durumda olacağız”  diyerek sözlerini noktaladı.



Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 23.10.2019 07:09:00 1662 0

Tarih: 23.10.2019 07:09

Haberi Sesli Oku