KÜLTÜR - Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz muhtarlarla birlikte Midilli’ye gitti, ikili temaslarda bulundu.

Dikili’nin karşı yakasında yer alan Midilli ile arasında ki dostluk köprülerini yeniden atma ve daha köklü bir dostluk kurma hedefinde olan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 19 mahalle muhtarıyla birlikte Midilli’ye gitti.

Yeni başkanla bir araya geldi

İki günlük program kapsamında Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Midilli belediye başkanlığı seçimleri sonrası belediye başkanlığına seçilen çiçeği burnunda başkan Stratis Kytelis’i makamında ziyaret etti. İkili görüşmede Başkan Stratis Kytelis’e iki halk arasında dostluğun pekiştirilmesi temennilerinde bulunan Başkan Kırgöz, iki yaka arasında ortak turistik ve kültürel faaliyetler konusunda da işbirliğinin altını çizdi. Görüşmenin ardından Midilli Belediye Başkanı Stratis Kytelis, Başkan Kırgöz’e adanın ünlü ressamlarından Theofiolos'un kitabını armağan ederken, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise Dikilili kadınların el emeği olan ve Kadın Dayanışma Merkezinde üretilen üzeri işlemeli çini tabak hediye etti.

İnceleme gezisi

Midilli programı kapsamında muhtarlarla birlikte ada turuna da katılan Başkan Kırgöz, tarihi ve turistik yerleri muhtarlarla birlikte gezdi, Midilli kültür mirası hakkında bilgi aldı. Gerçekleşen inceleme gezisinde hem Midilli’de hem de Dikili’de iki taraflı yapılacak işbirlikleri değerlendirildi.

Dostluğumuz pekişecek

İki günlük programı değerlendiren Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “ Yaptığımız ziyaretle Dikili - Midilli arasında ki dostluğu, ticareti ve kültürü geliştirmeyi amaçlıyoruz. Temaslarımız kapsamında göreve yeni seçilen Midilli Belediye Başkanı Sayın Stratis Kytelis ile bir araya geldik, kendisine başarılar diledik. Kendisiyle Midilli ve Dikili arasında yapacaklarımızı da konuştuk. Muhtarlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz inceleme gezimizle de Midilli’nin tarihini, mahalle idarelerini, yerleşkelerini, çevre dokunuşlarını yakından izleyerek, örneklerini yerinde görme imkanını yakaladık. Muhtarlarımız ile köylerimize ne gibi dokunuşlar yapabiliriz bunun da fikir alışverişinde bulunduk. Çok eskilere dayanan dostluklarımızın kültürel ortak izlerini beraberinde gördük. Muhtarlarımızla birlikte bu izlenimlerimizi Dikili’mize aktarmayı umuyoruz. İki halk arasında geçmişe dayanan dostluğumuzun geleceğe taşınmasını sağlayacak, gerçekleştireceğimiz ortak çalışmalar ile iki yakayı bir araya getirmeye devam edeceğiz” dedi.



SARUHANLI’DAKİ HİZMETLER TÖRENLE AÇILACAK

Saruhanlı’da Vefat…

Ulaşım Artık Daha Güvenli: Deliçay Yatağında Düzenleme Tamamlandı

Manisa'nın yüksek kesimlerinde kartpostallık kar manzaraları

Saruhanlı Belediyesi’nden 42 Mahalleye Plastik Masa Desteği

İstanbullu öğrenciler Turgutlulu şehit aileleri ve gazileri duygulandırdı

SALİHLİLİ MADEN TEKNİKERİ 35 YILDA İNANILMAZ BİR DOĞALTAŞ KOLEKSİYONUNA SAHİP OLDU

ESTETİK ÖDÜLLERİNDE ÜNLÜ AKINI

İlginç iddia: Ankara'da yaşayan kadın, babasının Trump olduğunu iddia etti, dava açtı

Kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Otomobil uçuruma düştü

Genç sürücünün hayatını kaybettiği feci kazanın ardından tren yolu açıldı

Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 1.10.2019 02:34:00 2073 0
Tarih: 01.10.2019 02:34 Güncelleme: 01.10.2019 02:34
Haberi Sesli Oku