Anahtar Kelimeler: Partisi Gaziemir Başkanı Akyavaş

SARUHANLI - Kadın genel başkan yardımcısının onur konuğu olduğu, divan başkanlığını kadın genel merkez yöneticisinin yaptığı ve kadın il başkanının katıldığı kongrede kadın ilçe başkanı seçildi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Gaziemir İlçe Kongresi, kadınların gücünü ortaya koydu. Kadın kotasını sıkı sıkıya uygulayan Ali Babacan liderliğindeki partide, ilçe kongresinin onur konuğu kadın Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar olurken, Divan Başkanlığını Genel Merkez yöneticisi Meltem Güller yaptı, İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen yönetim kurulu üyeleriyle birlikte teşkilatını yalnız bırakmadı ve DEVA Partisi Gaziemir İlçe Başkanlığına da Elif Akyavaş seçildi.

Gaziemir Ofuro Otel’de gerçekleştirilen DEVA Partisi Gaziemir İlçe Kongresi’nde konuşan DEVA Partisi’nin İzmirli Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkeyi geride kalan üç yılda adalet, eğitim ve ekonomide geriye götürdüğünü söyledi. Oktar, “Tek adam yönetiminin karşısına güçlendirilmiş parlamenter sistemle çıkıyoruz. Türkiye’yi yeniden dünyanın yükselen yıldızı yapmak için kurulduk. Damla damla geliyoruz. Çözüm ve hizmet siyaseti için çalışıyoruz. Güven ruh gibidir. Kurumların başına liyakatli insanları getirip adalet, hukukun üstünlüğü ve güveni yeniden sağlayarak fırsat eşitliğini sağlayacağız, yatırımın ve üretimin önünü açacağız, ülkeyi refaha kavuşturacağız” dedi.

Oktar: 3 Y ile gidecekler

Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele söylemiyle iktidara gelenlerin Türkiye’yi yeniden yasaklar ülkesi haline getirdiğini, yoksulluğun yeniden diriltildiğini ve her yerden yolsuzluk aktığını ifade ederken, sözlerini şöyle sürdürdü:

“3Y ile gelen iktidar, 3Y ile gidecek. En yüksek enflasyon, en yüksek faiz, en yüksek döviz kuru bizde. Üstelik yüzde 42’lik üretici fiyatları enflasyonu, yüzde 17’lik tüketici fiyatları enflasyonunun önümüzdeki süreçte daha da artacağının habercisi. Resmi faiz yüzde 19 ama sanayici en az yüzde 25 ile kredi bulabiliyor. İşletmeler kendini sürdüremeyecek, geçim sıkıntısı artacak. Çukurova’da karpuzun kilosu tarlada 32 kuruş ve üreticiler toplamıyor, pazarda ise dilimle satılıyor. 3 yılda 3 milyon kişi daha yoksullaştı, zenginle fakir arasındaki fark 26 kata çıktı. Zengin ülkeyiz ama kaynaklarımız adaletsiz dağıtılıyor, kurumlar liyakatsiz insanlarla yönetiliyor, itibar sarayda aranıyor, gençler yurt dışına gitmek istiyor. Bu, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir şey değildir.” 

Ösen: “Kadınlar siyaseti şekillendiriyor”

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, “Türkiye’nin DEVA’sı hazır” demek için demokrasi ve atılım yolunda attıkları adımlardan gurur duyduklarını ifade etti. DEVA Partisi’nde kadınların bizzat yönetim organlarında sorumluluk aldıklarına işaret eden Ösen, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yerlerde sürünmeye değil, omuzlarda yükselmeye layık bulduğu’ Türk kadınının, bugün DEVA Partisi ile Türkiye ve İzmir siyasetini şekillendiren özneler oluyor. İzmir’in kadın il başkanı olarak kadınlarımızı siyasette aktifleştirmenin cesaretini, Türkiye’nin dört bir yanındaki teşkilatlarımızda yüzde 35 cinsiyet kotasını amasız fakatsız uygulamaya koyan DEVA Partisi’nin tüzük ve programından alıyoruz. Kadının toplumdaki yerinin son yıllarda devamlı olarak sorgulandığı, ötelendiği, yer verilmediği dönemde DEVA Partisi attığı somut adımlarla tarafını kadınlarımıza ve toplumumuza açık şekilde belli etmektedir” diye konuştu.

Ösen: “Gaziemir’in sorunlarını çözeceğiz”

Seda Kaya Ösen, Gaziemir’deki radyasyon tehlikesini, trafik çilesini, Sarnıç’taki tapu sorununu yeniden gündeme getirirken, “Bu sorunlarla başa çıkabilecek, dirayetli, liyakat sahibi, akılcı ve çalışkan insanlar da Gaziemir’den ses yükseltmeye başladılar. DEVA Partisi’nin umutlarını paylaşan ve yayan, her biri kendi içinde inanmışlıkla yoğrulmuş Gaziemir İlçe Teşkilatımızın mensupları, temelleri sağlam zemine oturtulmuş fikirlerle ilçesinin ve ülkesinin geleceğini bir an olsun aklından çıkarmadan siyaset yapıyor. Her birimizin umut dolu yarınlarda hayalini kurduğu huzurlu, mutlu ve refah içerisindeki Gaziemir’i kurmak adına en önemli adımımızı hep birlikte atıyoruz. DEVA Partisi’nin bereketli damlaları Gaziemir’in her yanına yayılacak” ifadelerini kullandı.

CHP, DP, HDP ve Memleket Partisi Gaziemir İlçe Başkanları ile STK başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin Divan Başkanlığını yapan Meltem Güller de, DEVA Partisi’nin pandemi döneminde kurulmasına rağmen halkın teveccühüyle hızla teşkilatlanarak ilk büyük kongresini yaptığını hatırlatırken, “Siyaset saha demektir. Türkiye’yi nasıl yöneteceğimizi, iktidarımızın ilk 90 ve 360 gününde neler yapacağımızı takvimi ve kaynaklarıyla halkımızla paylaşıyoruz” diye konuştu.

Gaziemir’in DEVA’sı

DEVA Partisi Gaziemir İlçe Teşkilatı’nın tek liste ile gidilen seçimlerinde Elif Akyavaş oyların tamamını alarak seçildi.  Yönetim Kurulu’nda ise şu isimler yer aldı: Erdal Alpaguz, Fırat Aycan, Ziya Emir Timurhan, Selim Bahadır Çapak, Ali Osman Yaşar, Vedat Daş, Furkan Doğan, İlknur Akın Şener, Çağlar Gündoğar, Haydar Kılıç.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 16.07.2021 07:51:00 0

Tarih: 16.07.2021 07:51

Haberi Sesli Oku