SARUHANLI - Masterchef Türkiye 2019 yarışmasının birincisi Cemre Uyanık, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret etti. Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na da giden Cemre Uyanık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle Yemek Laboratuvarında Hint yemeği yaptı.

Üniversite-sanayi işbirliği hedefleri doğrultusunda bir çok temasta bulunan ve işbirliği yapan Dokuz Eylül Üniversitesi, elde ettiği bilgiyi eğitim ortamlarını geliştirmek ve müfredatını şekillendirmek için kullanıyor. Bu nedenle alanında uzman isimleri sıkça öğrencileriyle buluşturmayı önemseyen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bu kez Masterchef Türkiye 2019 yarışmasının birincisi olan Cemre Uyanık’ı ağırladı. Görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade eden Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak faaliyet gösterdiğimiz her alanda öncü olmak ve ilkleri gerçekleştirmek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Biz sadece bilim üretmiyoruz, en önemli çıktımız öğrencilerimiz. Onlara en iyi öğrenim ortamlarını sunmak bizim asli görevimiz. Dolayısıyla üniversite-sanayi işbirliği kapsamında görüşmeler gerçekleştiriyoruz ve edindiğimiz bilgileri de altyapı geliştirmelerinde ve müfredat şekillendirmede kullanıyoruz. Böylece mezun ettiğimiz öğrencilerimiz sektörde daha rahat istihdam edilirken, işverenler de ihtiyaç duyduğu personele zahmetsizce kavuşmuş oluyor. Bunun en iyi örneklerinden biri Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzda bulunan Yemek Laboratuvarımızdır. Lüks bir otelin ya da bir restoranın mutfağından farksız olan bu laboratuvarda yetişen öğrencilerimiz kolaylıkla istihdam şansı elde ediyor. Bize bu girişmelerimizde destek olanlara teşekkür ediyoruz. Bugün Masterchefimiz Cemre Uyanık’ı ağırladık. Çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bu dönem üniversitemizde yüksek lisansa başlayacak olan Cemre Uyanık’a çalışmalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu. 

 

ÖĞRENCİLİK YILLARIMA DÖNDÜM

Yemek Laboratuvarında gerçekleştirilen Master Class’ta öğrencilerle bir araya gelerek Hint yemeği pişiren Masterchef Türkiye 2019 yarışmasının birincisi Cemre Uyanık ise “Burada olduğum için çok heyecanlıyım. Mesleğime ve eğitimime ilk başladığım günlere döndüm. Arkadaşlar çok enerjik, çok güzel enerjileri var. Bugün bir Hint yemeği pişirdik. Yanına da basmati pilav ve ekmek yaptık. İlk defa yaptıklarını öğrenince çok mutlu oldum. Onlara bir şey öğretiyor olmak gurur veriyor” diye konuştu. 

DEÜ’NÜN ALTYAPISI ÇOK İYİ

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin altyapısının çok iyi olduğunu belirten Uyanık, “Özellikle mutfağını çok beğendim. Benim okuduğum üniversitede altyapı eksikliği vardı, dışarıda çalışarak kendimizi yetiştirmek zorunda kaldık. Ancak burada öğrenciler eğitimleri sırasında kendilerini geliştirerek sektöre hazır şekilde mezun olabilirler. Bu imkanlara sahip olarak eğitim alsaydım çok daya iyi yerlerde olabilirdim. İyi bir eğitim almadıktan sonra ne kadar çabalarsanız çabalayın bir yerde tıkanıyorsunuz. Tamamen bilgiye dolduktan sonra sektöre atılırsanız başarı daha kolay gelir” dedi.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Mutfak 7.02.2020 06:49:00 0

Tarih: 07.02.2020 06:49

Haberi Sesli Oku