Anahtar Kelimeler: 0

Davanın İlk Duruşması Yapıldı…

KÖPEĞİN ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

 

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde Vicdan Çırak’a ait köpeğin komşusu T.A tarafından zehirlenerek öldürüldüğü iddiasına ilişkin Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme, duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık T.A’nın 19 Nisan’a ertelenen ikinci duruşmaya polis zoruyla getirilmesine karar verdi.

 

Saruhanlı’da emekli ev hanımı Vicdan Çırak’ın 2 buçuk yaşındaki “Bal” adını verdiği köpeğinin zehirlenerek öldürülmesi olayının faili olduğunu iddia ettiği komşusu T.A hakkında açtığı davanın ilk duruşması yapıldı.

 

Saruhanlı Asliye Ceza mahkemesinde görülen davaya davacı Vicdan Çırak, Avukatı Senem Avcı, kızı İlknur Çırak katıldı. Davalı T.A ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmayı 19 Nisan’a erteledi. Davanın tutuksuz sanığı T.A’nın ise ikinci duruşmaya zorla getirilmesi kararını verdi.

 

Davacı Vicdan Çınar’ın Avukatı Senem Avcı, Adliye binasının çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

 

“Sanık duruşmaya katılmadı, Hakkında zorla getirilme kararı verildi. Bir sonraki celseye polis zoruyla getirilecek. Bunun dışında biz ifademizi verdik. Şikayetimizi dile getirdik. Tanıklarımız dinlendi. Ayrıca iddianamede eksiklik olduğunu ileri sürdük. Çünkü köpeğimiz bizim bahçemizin içerisinde zehirlenerek öldürülmüştü. Ve konut dokunulmazlığının ihlali suçu da işlenmişti. Ancak bununla ilgili dava açılmamış, sanık hakkında bunun için de dava açılmasını talep ettik. 19 Nisan’daki bir sonraki duruşmada sanık zorla getirilecek. Onun ifadesine göre yolumuzu çizeceğiz.”

 

 - DAVANIN HİKAYESİ -

 

Saruhanlı’da İstasyon Mahallesinde ikamet eden Vicdan Çırak ise köpeğini 3 Ekim günü evinin bahçesinde ölü bulduğunu dile getirdi.

 

Köpeğini, aralarında daha önceden husumet bulunan komşusu T.A’nın zehirleyerek öldürdüğünü ileri süren Çırak komşusu hakkında dava açtığını belirterek şunları anlattı;

 

“Köpeğimi küçük yaşta alıp büyütmüştüm. Onu 5 ay önce evin bahçesinde ölü buldum, yanında köfte parçaları vardı. Köpeğin cesedini ve yediği köfteleri İzmir’deki Veteriner Araştırma Enstitüsüne götürüp incelettirdik. Burada yapılan otopside, hem köpekte, hem de köftelerde “metomil” isimli tarım ilacı tespit edildi. Bunun ardından köpeğimi öldürdüğünden şüphelendiğim o kişi hakkında dava açtım. Onu köpeğime daha önce de birçok kez taş atarken gördüm. Daha sonra bu kişi beni birçok kez tehdit etti. Davayı geri çekmemi istedi. Ancak ben bu işin peşini bırakmayacağım”

 

Vicdan Çırak’ın kızı ve aynı zamanda Hayvan Hakları Federasyonu üyesi olan İlknur Çırak ise konuyla ilgili şunları söyledi;

 

“Bunu yapan bir veteriner hekim. Bizim köpeğimizin kimseye zararı yoktu. Mahallede herkes onu çok severdi. Ancak annem evimize kalorifer sistemi kurdurunca hakkında dava açtığımız kişinin kiracıları onun evinden çıkıp bizim dairemizi kiraladı. Bu noktada bir husumet başladı. En sonunda köpeğimizi canice zehirleyip öldürdüler. Mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 23.02.2012 19:06:34 370 0

Tarih: 23.02.2012 19:06

Haberi Sesli Oku