GÜNDEM - 1- Cumhuriyetin 92. yıldönümü kutlamaları 28 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 13.00´de başlayacak, 29 Ekim 2015 Perşembe günü saat 24.00´de sona erecektir.

2- Törenlerin başlangıç saati olan 28 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 13.00´ten itibaren tüm resmi daireler, özel ve resmi kuruluşlar Bayraklar ile donatılacaktır. (Bayraklar, binanın fiziksel büyüklüğü ile orantılı olacaktır)

             A- ÇELENK TÖRENİ PROGRAMI  :

Çelenk Koyma Töreni 28 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 13.00´te Atatürk Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılacaktır.

  • Çelenklerin sunulması
  • Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

            A -  ÇELENK TÖRENİ (görevlendirme ve açıklamalar)                  :                     

1- Mülki İdare Amiri, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından 28 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 13:00´te Atatürk Anıtına çelenk konulacaktır. ( Tüm daire amirleri çelenk törenine bizzat katılacaktır.)

2- Çelenklerin Anıta sunulmasından sonra verilecek "" işaretiyle Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda "Bir" dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşımız törene katılanlar tarafından söylenecektir. Çelenk Koyma Törenine, merkez ilköğretim kurumları ve liseler, Bayrak ve Flama eşliğinde 50´şer kişilik öğrenci grubuyla katılacaktır.  Anıttaki Bayrak Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri (üç) tarafından göndere çekilecektir.

3- Çelenk Koyma Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Osman AGUŞ sorumluluğunda, Yedi Eylül Ortaokulu Türkçe  Öğretmeni Dilek ÇAYCI tarafından sunulacaktır. Çelenk sunma tören yöneticiliği, Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Cem SÖNMEZ tarafından yürütülecektir.

4- İstiklal Marşımız, teknik bir arıza yaşanması durumunda, Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Elçin YALÇIN yönetiminde söylenecektir.           

B ? TEBRİKATIN KABÜLÜ                         :

Mülki İdare Amiri tarafından Tebrikat, 29 Ekim 2015 Perşembe günü saat 09.30´da makamında protokol sırasına göre kabul edilecektir

C ? BAYRAM PROGRAMI                :

1- Bayram töreni kapalı pazar yerinde yapılacaktır. Kutlama Törenine katılacak olan ilk ve orta dereceli okullar en geç saat 09.45 ´te tören alanında (Kapalı pazar yerinde) yerlerini almış olacaktır.

2- İlçe Kaymakamı Sayın Erdoğan KANYILMAZ Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte törene katılan öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacaktır.

3- Saat 10.00´da Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Elçin YALÇIN nezaretinde, tüm İlköğretim ve Orta Öğretim okulları öğrencileri ile törene katılanlar tarafından İstiklal Marşımız söylenecek ve tören alanındaki Türk Bayrağı Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından göndere çekilecektir.

4- Bayramın anlam ve önemini belirten konuşma, İlçe Kaymakamı Sayın Erdoğan KANYILMAZ tarafından yapılacaktır.

5- Ödül Töreni (İlkokul ve Ortaokul resim, Ortaokul şiir ve Liseler kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere)

6- Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulundan bir öğrenci şiir okuyacaktır.

7- Yılmaz Şehit Mustafa Sonkaya Ortaokulundan bir öğrenci şiir okuyacaktır.

8- Saruhanlı Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi gösteri yapacaktır.

9- Saruhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden bir öğrenci şiir okuyacaktır

10-.Yılmaz Şehit Mustafa Sonkaya Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösteri yapacaktır.

            E ? ETKİNLİKLER                           : 

1- Cumhuriyetimizin ilanın 92. yıl dönümü nedeniyle "Cumhuriyet ve Gençlik "konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmaların düzenlenecek ve dereceye girenlere ödül verilecektir. (İlkokul Ortaokul Resim, Ortaokul Şiir ve Liseler Kompozisyon)

2- Cumhuriyetimizin 92. Yıl Dönümü Kutlamaları çerçevesinde okullarımız kendi imkanları dahilinde Atatürk ve Cumhuriyet konulu filmleri bir program dâhilinde öğrencilerimize izlettirilecektir     

              F ? GÖREVLENDİRMELER                     :

1- Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri tören, ve tüm etkinliklere  eksiksiz ve mazeretsiz katılacaktır.    

2- Çelenk Koyma Töreni 28 Ekim 2015 Çarşamba  günü saat 13.00´te Atatürk Anıtında başlayacaktır. Törene katılacaklar tören alanında en geç 12:45´te hazır bulunacaklardır. Tören alanına, ses yayın cihazı ve kürsü bayram ile ilgili lüzumlu ihtiyaçların karşılanması Belediye Başkanlığınca sağlanacak ve tören sonuna kadar ses yayın cihazının başında bir görevli bulunduracaktır.  

3- Çelenk Koyma ve Bayram Tören alanının hazırlanması, konuşma kürsüsünün temini, protokol düzeni Belediye zabıta Amiri Ahmet ÖZER tarafından yapılacaktır.

4- Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümü nedeniyle yapılan kompozisyon şiir ve resim yarışmalarının ödülleri Belediye başkanlığınca temin edilecektir. Yarışmaya giren eserler, programda okunacak şiir, konuşma metinleri ve sunucu metinleri 22 Ekim 2015 Perşembe  günü saat 12:00´ye kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecektir.

5- Çelenk ve bayram törenleri süresinceelektrik kesintisinin yaşanmaması için  Gediz Edaş İlçe Yönetmenliğince gerekli tedbirler alınıp görevlendirmeler yapılacaktır.

6- Bayram Töreni yöneticiliğini, Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Soley İYİKAN yürütecektir.

7- Bayram Töreni sunuculuğunu Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Murat AKTÜRK ve Sevgi SOYYİĞİTOĞLU  sunacaktır.

8- Resmi ve Özel işyerlerinin Bayraklarla süslenmesi, Belediye Zabıta Amirliği ve Emniyet Müdürlüğü ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile koordineli olarak takip edilecektir.

9- 29 Ekim 2015 Perşembe günü tören alanında Toplum Sağlığı Merkezince bir doktor refakatinde sağlık ekibi ve ambulans hazır bulundurulacaktır.

10- Törene geçişi ve diğer program ve etkinliklere öğretmenler ve öğrenciler Kılık Kıyafet Yönetmeliği ve ilgili Genelgelere uygun olarak tören ve programlara katılacaklardır.

11- Bayram törenine katılacak İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine okul müdürlükleri tarafından Türk Bayrakları ve Atatürk ve Bayrak sembolleri taşıyan Cumhuriyet temalı balonlar dağıtılacaktır.

12- Genel Prova 26 Ekim Pazartesi günü saat 13:30´da kapalı pazar yerinde yapılacaktır. (Okullar en geç saat 13:15´te alanda hazır bulunacaktır. Provaya tüm idareci, öğretmen ve öğrenciler katılacaktır.)

13- Prova ve Bayram günü Bayram Töreninin yapılacağı güzergâhta gerekli önlemler Emniyet Müdürlüğünce Belediye Başkanlığı ile koordineli olarak alınacaktır.

14- Bayram günü Büyük  Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri Saruhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri taşıyacaktır. 

15- Çelenk Koyma ve Bayram Tören alanındaki protokol düzeni, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Sertan DEMİREL tarafından kontrol edilecektir.

BU PROGRAM İLGİLİ KİŞİ VE KURULUŞLARA EMİR YERİNE GEÇERLİDİR.                     

                                                                       İLÇE KUTLAMA KOMİTESİ

 



Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

kanlı infaz: Otomobilinde öldürüldü

Kadın cinayeti davasında mahkemeden emsal karar

Demirci'deki Yeşim Akbaş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı

Çocuklarının gözünün önünde cinayet işlemiş

Satırlı saldırgan yakalandı

Hastane bahçesinde vurulan alışveriş merkezi işletmecisi ağır yaralandı

Lunaparkta kan aktı: 2 ölü

Evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti

7 yaşındaki Yüsra’nın acı vedası...Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı…

Parçalara ayrılan erkek cesedinin kimliği belli oldu

Son Dakika... Kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Vahşi cinayet: Eski eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdü

Oğlunun kurduğu pusuda eşini kaybeden babayı sıkışan kartuş kurtarmış

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Semiha ölüme itilmiş! Uçurumdan düşen kadının ölümü kaza değil, cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.10.2015 12:33:41 523 0

Tarih: 28.10.2015 12:33

Haberi Sesli Oku