Anahtar Kelimeler: Gaziemir’ veren Nisan kutlaması

SARUHANLI - Virüs mücadelesinde önemli aşama kaydeden Çin’den Türkiye’ye dostluk ve dayanışma mesajı geldi.
Çinli çocuklar, Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’ne salgın nedeniyle katılamayınca mesajlarını ve gösterilerini Türkiye’ye video kanalıyla iletti. Çocuklar, videonun sonuna dayanışma ve dostluk duygularını ekleyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutladı. Çinli çocukların mesajı ile çok duygulandıklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Dünya, kısa zamanda bu salgını yenecek ve dünyanın tüm çocukları barış içinde kol kola şenliklerde buluşacak” dedi.

Gaziemir’de22 yıldır Uluslararası Çocuk Şenliği düzenleniyor. Bu yıl 23.sü düzenlenecek festival için son hazırlıklar yapılmış; Çin, Rusya, Makedonya, Romanya, Bulgaristan’ın yanı sıra Türkiye’den Bitlis, Samsun, Burdur ve Edirne’den gelecek konuk çocukların ve eğitmenlerin kalacakları yerler, gösteri takvimi, festivale ilişkin tüm çalışmalar tamamlanmıştı. Ancak Çin’in Wuhan Eyaletinde ortaya çıkan Koronavirüs salgını, festivalin de zorunlu olarak iptal edilmesine neden oldu. Karantina kararları nedeniyle Türkiye’ye gelemeyen Çinli çocuklar da, dostluk ve dayanışma duygularını göstermek için Gaziemir’de sergileyecekleri oyunu videoya kaydederek Gaziemir’e iletti.

“Türkiye’ye gelmeyi dört gözle bekliyoruz”
Salgın sonrası okullarına dönmeye hazırlanan Çin’in Shuangliu Eyaleti Chengdu kentinde Dongsheng İlkokulu öğrencilerinin Shuangliu Operası’nın yönettiği gösterisi büyük beğeni topladı. Dayanışma amacıyla çekilen videoyuöğrenciler şu sözlerle noktaladı:
“Virüs bizi karantina altına aldı, ancak bu durum dostluğumuzu engelleyemez. Her zaman birbirimizi destekleyeceğiz ve birlikte çalışacağız. Gelecek bahar çiçekler açtığında çocuk şenliği festivalinize katılmak ve kutlamak için dört gözle bekliyor olacağız. Mutlu çocuk bayramları, mutlu Türkiye, mutlu İzmir.”

Dostluk ve dayanışma kaldığı yerden devam edecek…
Çin’in gönderdiği kutlama mesajı ve mini gösteriden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışmanın salgının ardından kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Çin’in salgına karşı çok iyi bir mücadele sergilediğini ve net kararlar uyguladığını vurgulayan Başkan Arda, “Çin, diğer birçok ülke gibi çok zorlu bir dönemden geçiyor. Ancak aldıkları kararlar ile önemli aşama kaydettiler. Bu kararlar sayesinde Çin’in birçok yerinde okullar açılmaya başlandı. Karantina kararları da yavaş yavaş kaldırılıyor. Bizim de kardeş şehir olmak için çalışmalar yürüttüğümüz ve festivalimize davet ettiğimiz Chengdu şehrinin öğrencileri bu süreçte bizler için özel gösteri hazırlamışlar. Gösteriyi izleyince çok duygulandım. Onların bu dayanışma dolu mesajları bizleri umutlandırdı. Bahar yine gelecek, çiçekler açacak. Onların o küçücük kalpleri dünyaya umut aşılamaya devam edecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız vesilesiyle tüm dünya çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum. Dünya kısa zamanda bu salgını yenecek ve dünyanın tüm çocukları barış içinde kol kola şenliklerde buluşacak” diye konuştu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 20.04.2020 09:02:00 0

Tarih: 20.04.2020 09:02

Haberi Sesli Oku