Anahtar Kelimeler: Gaziemir’ veren Nisan kutlaması

SARUHANLI - Virüs mücadelesinde önemli aşama kaydeden Çin’den Türkiye’ye dostluk ve dayanışma mesajı geldi.
Çinli çocuklar, Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’ne salgın nedeniyle katılamayınca mesajlarını ve gösterilerini Türkiye’ye video kanalıyla iletti. Çocuklar, videonun sonuna dayanışma ve dostluk duygularını ekleyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutladı. Çinli çocukların mesajı ile çok duygulandıklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Dünya, kısa zamanda bu salgını yenecek ve dünyanın tüm çocukları barış içinde kol kola şenliklerde buluşacak” dedi.

Gaziemir’de22 yıldır Uluslararası Çocuk Şenliği düzenleniyor. Bu yıl 23.sü düzenlenecek festival için son hazırlıklar yapılmış; Çin, Rusya, Makedonya, Romanya, Bulgaristan’ın yanı sıra Türkiye’den Bitlis, Samsun, Burdur ve Edirne’den gelecek konuk çocukların ve eğitmenlerin kalacakları yerler, gösteri takvimi, festivale ilişkin tüm çalışmalar tamamlanmıştı. Ancak Çin’in Wuhan Eyaletinde ortaya çıkan Koronavirüs salgını, festivalin de zorunlu olarak iptal edilmesine neden oldu. Karantina kararları nedeniyle Türkiye’ye gelemeyen Çinli çocuklar da, dostluk ve dayanışma duygularını göstermek için Gaziemir’de sergileyecekleri oyunu videoya kaydederek Gaziemir’e iletti.

“Türkiye’ye gelmeyi dört gözle bekliyoruz”
Salgın sonrası okullarına dönmeye hazırlanan Çin’in Shuangliu Eyaleti Chengdu kentinde Dongsheng İlkokulu öğrencilerinin Shuangliu Operası’nın yönettiği gösterisi büyük beğeni topladı. Dayanışma amacıyla çekilen videoyuöğrenciler şu sözlerle noktaladı:
“Virüs bizi karantina altına aldı, ancak bu durum dostluğumuzu engelleyemez. Her zaman birbirimizi destekleyeceğiz ve birlikte çalışacağız. Gelecek bahar çiçekler açtığında çocuk şenliği festivalinize katılmak ve kutlamak için dört gözle bekliyor olacağız. Mutlu çocuk bayramları, mutlu Türkiye, mutlu İzmir.”

Dostluk ve dayanışma kaldığı yerden devam edecek…
Çin’in gönderdiği kutlama mesajı ve mini gösteriden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışmanın salgının ardından kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Çin’in salgına karşı çok iyi bir mücadele sergilediğini ve net kararlar uyguladığını vurgulayan Başkan Arda, “Çin, diğer birçok ülke gibi çok zorlu bir dönemden geçiyor. Ancak aldıkları kararlar ile önemli aşama kaydettiler. Bu kararlar sayesinde Çin’in birçok yerinde okullar açılmaya başlandı. Karantina kararları da yavaş yavaş kaldırılıyor. Bizim de kardeş şehir olmak için çalışmalar yürüttüğümüz ve festivalimize davet ettiğimiz Chengdu şehrinin öğrencileri bu süreçte bizler için özel gösteri hazırlamışlar. Gösteriyi izleyince çok duygulandım. Onların bu dayanışma dolu mesajları bizleri umutlandırdı. Bahar yine gelecek, çiçekler açacak. Onların o küçücük kalpleri dünyaya umut aşılamaya devam edecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız vesilesiyle tüm dünya çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum. Dünya kısa zamanda bu salgını yenecek ve dünyanın tüm çocukları barış içinde kol kola şenliklerde buluşacak” diye konuştu.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

Park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

Manda yoğurdu satma bahanesiyle yaşlıları 'tırnakçılık'la dolandırdı

Kömür yüklü tır alev aldı

Muradiye Fidanlığı geleceğe nefes olmaya devam ediyor

İki Kez Uzatmaya Giden Tarihi Maçın Galibi Turgutlu Belediyesi

ŞEHZADELER BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN EL SANATLARI ATÖLYESİ DÜZENLEDİ

Meyve yüklü tır devrildi

Saruhanlı'da 53 yıldır Dayıbaşılık yaparak karşılıksız aracılık hizmeti veriyor

Otomobil ile otobüs çarpıştı: 1'i ağır 3 yaralı

İki gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam makilik alanda ölü bulundu

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Hijyen kurallarına uymayan işletme mühürlendi

Traktör devrildi: 1 yaralı

Takla atan Tofaş'ın sürücüsü hayatını kaybetti

Refüje giren otomobilde 5 kişi yaralandı

Kaldırıma çarpıp devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı

Çocukların kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kula Gençlik Kampı’nda engelliler ve aileleriyle buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 20.04.2020 09:02:00 1453 0
Tarih: 20.04.2020 09:02 Güncelleme: 20.04.2020 09:02
Haberi Sesli Oku