CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL:  2014 YILI ACININ, KEDERİN, YASIN VE GÖZYAŞININ YILI OLDU” 
POLİTİKA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, 2015 yılının ilk basın toplantısında 2014 yılını değerlendirirken, genel seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulundu. 
2014 yılının değerlendirmesini yaparak açıklamasına başlayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 2014 yılını en kısa şekilde 4 kelime ile acının, kederin, yasın ve gözyaşının yılı olarak nitelendirebiliriz. 2015 yılını da umudun yılı olarak karşılıyoruz. Yaşadığımız her şeye, tüm hukuksuzluklara, baskılara, tüm acılara, tüm ihlallere baktığımızda içinde, ortasında bir genel seçimi barındıran yılın herhalde umut yılı olarak nitelendirilmesi boşa değildir” dedi.

"YILIN OLAYI SOMA FACİASIDIR"
2014 yılında yılın olayının Soma faciası olduğunu kaydeden Özel, şöyle devam etti:
Sadece bizim nitelendirmemizle değil, aynı gün hem Papa hem Putin hem de Obama'nın aynı anda ismini telaffuz ettiği ilçemizde yaşanan kazadır. Soma faciasıdır. Soma'yı tek başına ele almak doğru değil. Soma iş cinayetlerini, iş kazalarını görünür kılmıştır. Türkiye'de her gün 4 kişi iş cinayetlerinde hayatını kaybetmektedir. Yılda bin 250 kişi iş cinayetlerinde ölürken, 2 bin 500 kişi de bir daha çalışamaz hale gelmektedir. Soma'dan sonra da maalesef ne iş cinayetleri ne de madenci ölümleri durmamıştır. Bugüne kadar Soma'dan sonra 61 tane madencimiz madenlerde hayatını kaybetti ve bu sene 2014 yılında son 20 yılın en yüksek rakamı olan bin 870 tane iş kazasında ölüm var. Tabi bu rakamın artmasında en çok Soma etkili oldu. Soma'dan sonra 3 Haziran 2014'te Şırnak'taki maden kazasını, 6 Eylül 2014'te Torunlar'da yaşanan ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasını, 28 Ekim 2014'te yaşanan ve Ermenek'te 18 madencimizin boğularak ölmesine sebep olan kazayı, yıl boyunca süregelen kazalar içerisinde 17 tane tarım işçisinin Isparta'da bulundukları aracın içerisinde feci şekilde can verdiklerini ve yine Manisa'da Alaşehir'imizde farklı zamanlarda toplam 5 tarım işçisinin kazalarda hayatını kaybettiğinin altını çizmek isteriz. Bu yıl kapandığında bin 900'e yakın kayıpla kapattık bu yılı. En temel sorunun siyaset sermaye ilişkisi olduğunun da altını çizmek isteriz. Detay girmeyeceğim. Her gün 4 kişinin öldüğü, 6 kişinin iş göremez hale geldiği ülkemizde, her 12 günde bir, bir kişinin hayatını kaybettiği iş kazalarında Manisa'mızda açıkça söylemek isteriz ki işçi sağlığının karlılıklardan, cirolardan daha önemli olduğunu ve bazı işlerin devlet eliyle ve devlet kontrolünde yapılmasının nasıl facialara sonuç verdiğini görmek isterim.”

CHP, MİLLETVEKİLLERİNİ ÖN SEÇİMLE BELİRLEYECEK
2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerle ilgili de konuşan Özel, Aday belirleme yöntemimiz, tüzüğümüzde de yazan, ön seçim olacaktır. Manisa'da kontenjan olup olmayacağı tartışmalarında tüm ilçelerimiz kontenjansız bir ön seçim istemektedir. Kontenjansız bir ön seçimin hepimiz birden talep ediyoruz. Bana sıkça soruluyor. ‘Kontenjan olmayı yeniden düşünüyor musunuz' diye. Ben bir meslek örgütünün genel sekreteriyken, genel başkanın daveti ile ve ilan edilmiş kontenjana onun tarafından davet edilmiştim. Kullanılması zorunlu olan. Kontenjanın ömür boyu sürecek bir gazi pasosu gibi bir şey olmaması gerektiğini, 4 yıl boyunca yaptığımız faaliyetin üyelerimizin takdirine sunacağımı, onların onayını alırsam, ön seçimde siyasete devam edeceğimi, benim kendi adıma bir kontenjan talep etmeyeceğimi ve Manisa'da hep birlikte ön seçimden sonra iyi bir liste ile çok güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi adaylarıyla büyük bir başarı elde edeceğimize inanıyorum. Geçen seçimde Türkiye ortalamasının üzerinde aldığımız oyun daha da üzerine çıkmaya çalışacağımızı ifade ediyoruz. Daha önce de bahsetmiştim geçtiğimiz yıl acının, gözyaşının, maalesef yasın yılı olmuştu, 2015 umudun yılı olacak diye. Cumhuriyet Halk Partisi'nden 2015 yılında yapıcı çözüm önerilerini, iktidar olduğumuz takdirde neleri yapacağımızı duyacaksınız. Korkuları değil, umudu dinleyeceksiniz” dedi.

İNCE VE KOCAOĞLU'NA DESTEK
Bir gazetecinin "Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin daha önce rakı masasında fotoğraflanmasının ardından şimdi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun okey masasında fotoğraflandığını" hatırlatarak, Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklinde sorusuna ise Özel, şöyle cevap verdi:
Cumhuriyet Halk Partisi her zaman partisini, ülkesini ve ülkenin geleceğini düşünen bir partidir. Ben açık söyleyeyim. Fırsat buldukça biz de okey oynuyoruz. Fırsat bulduğumuzda biz de arkadaşlarımızla zaman geçiriyoruz. Gurup Başkanvekilliği yaptığı sırada ülkenin gündemini doğrudan etkileyen ve meclisin en başarılı gurup başkanvekillerinden bir tanesi iken, genel başkanlığa layık görülmüş ve azımsanmayacak bir oy almış bir değerle, İzmir'i Burhan Özfatura'dan aldığı günden bugüne bir dünya şehri haline getirmiş, 280 tane müfettişin didik didik etmesine rağmen bir liralık yolsuzluğunu ispatlayamadıkları bir adamın 15 dakikalık stres atmasını da artık kimse çok görmesin.”



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 2.01.2015 09:46:22 0

Tarih: 02.01.2015 09:46

Haberi Sesli Oku