POLİTİKA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dünya otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’ye kurmayı planladığı fabrikanın yeri için Manisa’yı tercih etmesini beklediklerini belirterek, konuya ilişkin olarak Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess ve Volkswagen’da örgütlü IG Metall Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Hoffman’a birer mektup gönderdi. Özel, Diess’e gönderdiği mektubunda, “Fabrikanın kurulacağı yer olarak Manisa’yı tercih etmenizi bekliyoruz. Bu kararınız, Manisamıza büyük ve çok olumlu bir etki yapacaktır” ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son olarak Çek Cumhuriyeti Başbakanı Andrej Babis’in Türkiye’ye resmi ziyaretinde de gündeme gelen Volkswagen’in Türkiye’ye yapmayı planladığı yatırıma ilişkin olarak iki mektup kaleme aldı. Özel, Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess’e gönderdiği mektubunda, “CHP Grup Başkanvekili olarak, Volkswagen’in Türkiye’ye yeni yatırım yapma kararını büyük bir memnuniyetle karşıladım. Manisa Milletvekili sıfatımla, yatırımın yeri olarak Manisamızı tercih etmenizi beklediğimi ifade etmek isterim. Manisa ve Türkiye’de en büyük sorunlardan biri artan işsizlik oranlarıdır. Bu nedenle, sizler gibi yatırımcıların, bu oranları düşürecek kararlarını önemsiyoruz. Bir sosyal demokrat parlamenter olarak, kararınızın Türkiye’deki işsizlik oranlarının düşürülmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kararınızı destekliyor, fabrikanın kurulacağı yer olarak Manisa’yı tercih etmenizi bekliyoruz. Bu kararınız, Manisamıza büyük ve çok olumlu bir etki yapacaktır” ifadesini kullandı.

SENDİKALAŞMA SÜRECİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Özel, Volkswagen’da örgütlü IG Metall Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Hoffman’a gönderdiği mektubunda ise, Volkswagen’in Türkiye’ye yapmayı planladığı yatırımdan memnuniyet duyduğunun altını çizerken, “Bu yatırım kararı gerçekleştiğinde, sosyal demokrat bir partinin temsilcisi olarak, birincil önceliğimiz işçilerimizin sendikalaşma süreci olacaktır. Avrupa’nın en büyük sendikasının temsilcisi olarak, sendikanızın Volkswagen fabrikalarındaki deneyimlerinin buradaki sürece de yol göstereceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

 



Saruhanlı'da vefat...

Yeniden Refah Partisi Şehzadeler’de Güven Tazeledi: İbrahim Şahin Mazbatasını Aldı

Önce eski sevgilisini sonra kendini vurdu!

Saruhanlı'da vefat...

Trafik kazasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu

Trafik kazasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu

SARUHANLI’DA VEFAT…

Üreticilere zeytin dal kanseri uyarısı

Eymen için 12 milyon TL toplandı

CHP'li belediye başkanı ağlayarak anlattı: 'Tehdit ediliyoruz'

Demirtaş ve Kavala’yı ziyaret eden Arınç'tan 'tahliye' açıklaması

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.09.2019 17:17:00 649 0
Tarih: 05.09.2019 17:17 Güncelleme: 05.09.2019 17:17
Haberi Sesli Oku