POLİTİKA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dünya otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’ye kurmayı planladığı fabrikanın yeri için Manisa’yı tercih etmesini beklediklerini belirterek, konuya ilişkin olarak Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess ve Volkswagen’da örgütlü IG Metall Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Hoffman’a birer mektup gönderdi. Özel, Diess’e gönderdiği mektubunda, “Fabrikanın kurulacağı yer olarak Manisa’yı tercih etmenizi bekliyoruz. Bu kararınız, Manisamıza büyük ve çok olumlu bir etki yapacaktır” ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son olarak Çek Cumhuriyeti Başbakanı Andrej Babis’in Türkiye’ye resmi ziyaretinde de gündeme gelen Volkswagen’in Türkiye’ye yapmayı planladığı yatırıma ilişkin olarak iki mektup kaleme aldı. Özel, Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess’e gönderdiği mektubunda, “CHP Grup Başkanvekili olarak, Volkswagen’in Türkiye’ye yeni yatırım yapma kararını büyük bir memnuniyetle karşıladım. Manisa Milletvekili sıfatımla, yatırımın yeri olarak Manisamızı tercih etmenizi beklediğimi ifade etmek isterim. Manisa ve Türkiye’de en büyük sorunlardan biri artan işsizlik oranlarıdır. Bu nedenle, sizler gibi yatırımcıların, bu oranları düşürecek kararlarını önemsiyoruz. Bir sosyal demokrat parlamenter olarak, kararınızın Türkiye’deki işsizlik oranlarının düşürülmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kararınızı destekliyor, fabrikanın kurulacağı yer olarak Manisa’yı tercih etmenizi bekliyoruz. Bu kararınız, Manisamıza büyük ve çok olumlu bir etki yapacaktır” ifadesini kullandı.

SENDİKALAŞMA SÜRECİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Özel, Volkswagen’da örgütlü IG Metall Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Hoffman’a gönderdiği mektubunda ise, Volkswagen’in Türkiye’ye yapmayı planladığı yatırımdan memnuniyet duyduğunun altını çizerken, “Bu yatırım kararı gerçekleştiğinde, sosyal demokrat bir partinin temsilcisi olarak, birincil önceliğimiz işçilerimizin sendikalaşma süreci olacaktır. Avrupa’nın en büyük sendikasının temsilcisi olarak, sendikanızın Volkswagen fabrikalarındaki deneyimlerinin buradaki sürece de yol göstereceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

 



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.09.2019 17:17:00 379 0

Tarih: 05.09.2019 17:17

Haberi Sesli Oku