POLİTİKA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’nın Eğitim-Bir-Sen üyesi olmayan tek proje okulu müdürü olan Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ziya Çiçek’in başarılarına karşın Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından görevden alınmasına tepki gösterdi. Konuyu bir soru önergesiyle TBMM gündemine de taşıyan Özel, “Görevden alınan Çiçek’in yerine Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir-Sen’in Yunusemre İlçe Başkanı’nın atanmış olması da görevlendirmelerin liyakata göre değil, iktidar partisine sadakatle bağlı olmaya göre yapıldığını göstermektedir. Manisa’da Eğitim-Bir-Sen üyesi olmayan tek proje okulu müdürünün de görevden alınmasıyla, iktidar partisinin kamuda liyakatli de olsa yandaş olmayana yaşam hakkı tanımayan bir zihniyeti sürdürmekte ısrarcı olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir” ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile Yunusemre Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül’ün imzasıyla Manisa’nın en başarılı okullarından olan Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ziya Çiçek’in görevden alınmasına tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Özel, “Manisa ilimizde üniversiteye yüzde 100 oranında öğrenci gönderebilen tek okul olan Fatih Anadolu Lisesi’nde yıllar boyunca öğretmen, öğrencilerin ve velilerin de takdirini toplayan Ziya Çiçek’in bu başarılı kariyerine karşın Eğitim-Sen üyesi olması nedeniyle görevden alınmış olduğu değerlendirilmektedir. Görevden alınan Çiçek’in yerine Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir-Sen’in Yunusemre İlçe Başkanı’nın atanmış olması da görevlendirmelerin liyakata göre değil, iktidar partisine sadakatle bağlı olmaya göre yapıldığını göstermektedir” dedi. Özel, şunları kaydetti:

LİYAKAT DEĞİL SADAKAT ÖN PLANDA

“Manisa ilimizde proje okulu olup müdürü görevden alınan başka bir okul bulunmamış olması, görevden almanın Ziya Çiçek’in başka bir görev talep etmesinin imkansız olduğu bir zaman diliminde gerçekleşmiş olması, bu görevlendirmeye dair niyeti ortaya koymaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, son örneği Manisa’da yaşanan bu atamayla, göreve geldiği günden bu yana başta eğitim alanındaki olmak üzere tüm kamu alanında atamalarda ve görevlendirmelerde liyakati değil sadakati ön plana koyan bir sicile sahiptir. Manisa’da Eğitim-Bir-Sen üyesi olmayan tek proje okulu müdürünün de görevden alınmasıyla, iktidar partisinin kamuda liyakatli de olsa yandaş olmayana yaşam hakkı tanımayan bir zihniyeti sürdürmekte ısrarcı olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı dindar ve kindar bir nesil yetiştirme amaçları çerçevesinde müfredatta yaptığı ciddi değişiklikler başta olmak üzere bir dizi düzenleme ve adımla, eğitimde nesnelliği ve bilimselliği ne yazık ki geri plana itmiştir.”

SORU ÖNERGESİYLE GÜNDEME TAŞIDI

CHP’li Özel, konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi verdiğini belirterek, görevden almanın ve yeni görevlendirmenin gerekçesi hakkında bilgi verilmesini talep etti.

 



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 26.08.2019 18:06:00 0

Tarih: 26.08.2019 18:06

Haberi Sesli Oku