SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 1 Haziran itibarı ile başlatılan hazırlıksız normalleşme süreci nedeni ile tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da covid vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandığını belirtti.

Başevirgen, Manisa Tabip Odasının yaptığı açıklamaya dikkati çekerek, kesin sayı bilinmemekle birlikte Manisada vaka sayısının dört bin civarında olduğunu ve hastanelerde yer bulunmadığını ifade etti.

"Şeffaflıktan Uzak Politikalar Riski Arttırıyor"

Koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı verilerinin güvenilirlikten uzak olduğunu ve verilere şüphe ile bakıldığını ifade eden Bekir Başevirgen , "Hastanelerde yoğun bakım servisleri ve yataklı servislerde yer kalmadı. Vatandaşlar bizlerden hastaneye yatış konusunda yardım talebinde bulunuyor. Ancak hastaneler dolu. Durumu çok kötü olanlar ancak hastaneye yatırılıyor. Ona rağmen şu an pandemi hastanesi olan Manisa Merkez Efendi Hastanesi yoğun bakımlarıyla birlikte dolmuş durumda, başka hasta almıyor. Yeni hastalar Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne götürülüyor. Bir çok hasta da covid teşhisi konmasına rağmen evlerine gönderiliyor. Hastalığı kontrol etmek konusunda temas takibine yönelik testler artık yapılmıyor, sadece hastalık belirtisi olanlara test yapılıyor. Filyasyon ve karantina uygulanmıyor." dedi.

"Fabrikalar Vaka Kaynıyor, Ama Üretime Devam!"

Manisanın aynı zamanda bir sanayi kenti olduğunu ve çok sayıda büyük fabrika bulunduğunu hatırlatan Başevirgen "Özellikle Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerde ve büyük fabrikalarda vaka sayısının hızla arttığı ve ölümlerin yaşandığı ile ilgili bilgiler alıyoruz. Buna rağmen fabrikalarda üretim durdurulmuyor. İnsanlar pandemi şartlarında çalıştırılmaya devam ediyor. Üstelik fabrikalarda tespit edilen vaka sayıları da açıklanmıyor. Ekonomik kaygılar sebebiyle Türkiye'de virüsle mücadele konusundaki önemler azalıyor. Bu durum, daha da fazla işgücü kaybına zemin hazırlıyor." ifadelerini kullandı.

"Önlemler Vatandaşa Bırakıldı"

 

Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte alınması gereken tedbirlerin vatandaşın üzerine yıkıldığını, yaz aylarında sırf turizmi canlandırmak adına geniş ve rahat davranıldığını dile getiren Bekir Başevirgen, "Eğer amaç sürü bağışıklığı oluşturmaksa bu durum da vatandaşlara söylenmeli ve ona göre kendi tedbirlerini almaları sağlanmalı. "İş yine başa düştü" diyerek, bütün vatandaşlarımızı kalabalık ortamlardan uzak durmaları, maskesiz sokağa çıkmamaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıyoruz." diye konuştu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.08.2020 09:44:00 0

Tarih: 05.08.2020 09:44

Haberi Sesli Oku