SARUHANLI/HALİTPAŞA - CHP Manisa Milletvekili ve Gurup Başkanvekili Özgür Özel Saruhanlı´nın Halitpaşa Mahallesinde çiftçileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
CHP´li Özel´e ziyarette CHP Saruhanlı ilçe başkanı Ayşe Sunar ve Saruhanlı Belediye Meclis Üyesi ve B.Ş.B Meclis Üyesi CHP Grup Başkan Vekili Zeki Bilgin ve diğer partililer de eşlik etti.
Özel, Halitpaşa Mahallesinin Biber alım merkezine gelerek üzüm, biber ve mısır üreticilerini yerinde ziyaret etti. Özel burada gazetecilere yaptığı açıklamada biber ve kuru üzüm hakkındaki sorunları dile getirdi.
Domatesin kilosunun 20 kuruş olduğunu, vatandaşın mutfağına ise 2-2.50 liradan girdiğini ifade eden Özel, şunları kaydetti; ?Domatesin kilosunun 20 kuruş Biberin kilosunun 55 kuruş olduğu darının kilosunun 75 kuruş olduğu ve üzümün 3/3.50 liradan alıcı bulduğu bir süreci yaşıyoruz.? dedi. Ve eline boş bir biber çuvalı alan Özel çuvalı göstererek ?bu çuval biberin içine konduğu çuval. Çuvalın kendisi 80 kuruş, içine konulan biberin kilosu 55 kuruşa düşmüş durumda. Çuval içine konan biberden daha pahalı hale gelmiş. Çiftçinin hali perişan onların sesini bütün Türkiye´nin duyması gerekiyor. Fakıbaba tarım bakanı oldu. Herkes ona umut bağladı. İlk hayal kırıklığını Manisa´ya yaşattı. Biz çiftçinin tasasını derdini dile getirmeye devam edeceğiz.?
Daha sonra üzüm kurutulan sergileri gezen Özel burada çiftçiyle bir müddet sohbet edip açıklamalarına devam etti.
Özel, ?Manisa´nın sarı altını değerini bulursa çiftçinin alnının teri karşılığını bulur. Onlarda para olursa esnafta olur her türlü ekonomiye katkısı olur. Bu sene üzüm üreticisi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü üzümün kurutulmasına kadar tüm aşamalarında yapılan tüm masrafları sıraladığınızda çıkan üzümden kilosunun maliyeti çıkıyor.? Dedi.
Üzüm üreticisinin ve çiftçilerin sorunlarını her zaman dinleyeceklerini, çözüm yolu bulmak için çaba sarf edeceklerini belirten Özel şöyle dedi; ?Biz bir kez daha çağrıda bulunuyoruz geçen sene martta söyledik bu sene ağustosta söyledik. Şimdi bir kez daha söylüyoruz. Fakıbaba Manisa´ya geldi gitti üzümcüye faydası değil zararı oldu. Eğer üzüme hak ettiği fiyat verilip tedbirler alınmazsa bu milli serveti kaybedeceğiz. Çiftçilerimizin isyanını duysunlar bugün Saruhanlı´da çiftçinin derdini dinledik. Bir dokunduk bin ah işittik. Gelinen son noktada çiftçinin iki gözü iki çeşme bu feryadı duyun. Maalesef yatlara 1.50 kuruşa verilen mazot çiftçiye 4 lira olarak veriliyor. Zenginin değil çiftçinin dostu olsunlar.?
CHP´li Özel gittiği her yerde üreticilerle sohbet edip sorunlarını dinledi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 16.09.2017 11:03:36 480 0

Tarih: 16.09.2017 11:03

Haberi Sesli Oku