SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni temsil eden bayrağımıza Lice`de yapılan saldırının devletimize ve milletimize yapıldığını belirterek, “Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Emanete hıyanet ettirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretmiştir.” Dedi.

Başkan Sunar konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi; “Bu olay, AKP hükümetinin ‘çözüm süreci’ adı altında gerçekleştirdiği ikiyüzlü politikaların somut bir örneğidir.  Toplumsal barış masa başında gizli pazarlıklarla değil, ancak ilkesel bir tavırla mümkündür.  Bayrak indirme eylemine fırsat verenlerin en ağır şekilde cezalandırılması,  bayrak gibi ortak değerlerin siyasete alet edilmemesi gerekir. İlk defa Türkiye Cumhuriyetinde bir hükümetin bu kadar aciz ve tavizkar olduğuna şahit oluyoruz. 

 Ulus kavramını bilmeyenleri, bir sonraki nesle öğretmeyenleri, ülkenin içine düştüğü durumu görüp de üzülmeyenleri tarihin mutlaka yargılayacağını vurguladı. "Ülkenin milli birlik ve bütünlüğünü ayaklar altına alma çabası içerisindeki provokatörlere zemin hazırlayan, halktan tepki geldiğinde çok şiddetle tepki gösterileceğini söyleyen, önlemler alacağını bildiren bu hükümete güven kalmamıştır. Vatan Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Gaziantep`te şehit olup toprak olanlardır. Vatan bu memleketin kuruluşunda Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Boşnak olduğuna bakmadan benim için senin için yani bizim için ölenlerdir. Kendisinin dininin, mezhebinin olduğunu düşünmeden `ben kardeşim için toprak olurum, vatan olurum` diyenlerdir.”

Dün Musul’da silahlı bir terör örgütü tarafından konsolosluğumuzdaki 48 vatandaşımız rehin aldığını anımsatan Sunar,  Bu olayın, doğrudan devletimize ve egemenliğimize yapılan bir saldırı olduğunu kaydetti.

Sunar, “Bu durumda AKP Hükümetini göreve çağırıyoruz. Lice`de askeri birlik önünde göndere çekili olarak bulunan bayrağın askeri personelin gözleri önünde indirilmesini, Musul konsolosluğumuzda 48 vatandaşımızın rehin alınmasını esefle kınıyoruz" dedi. 

 



13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.06.2014 11:57:51 371 0

Tarih: 12.06.2014 11:57

Haberi Sesli Oku