CESUR: "BAL LİGİ TAKIMLARI ÜVEY EVLAT MIDIR"

 

SARUHANLI - İYİ Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur, BAL LİGİ takımlarından maçların durdurulması tarihinde 1. olanların üst lige alınması kararına itirazını sunduğu konuşmasında, eğer bu uygulama doğru ise o tarihte 1. ligde lider olan Trabzonspor'u da şampiyon ilan etmelisiniz dedi. Cesur'un konuşması şöyle devam etti:

Kısaca BAL diye adlandırılan Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta lider Kestelspor’un sadece 1 puan gerisinde iken, COVİD-19 salgını nedeniyle durdurulan liglerin kaldığı şekilde tescil edilmesiyle Isparta 32 sporumuza büyük bir haksızlık yapılmıştır.  Ligin tamamlanmaması , bitmeden yok sayılmasıyla koca bir sezonun emekleri heba olmuş, vicdanlar yaralanmıştır. Oysa üst liglerin oynanmasına müsaade edilmiştir. Ligler durdurulduğunda süper ligde Trabzonspor lider, Başakşehir ikinci sıradaydı. Şu an Başakşehir 4 puan farkla önde. Isparta 32 spora bu hakkı tanımamak hak, hukuk, adalet kavramlarından tamamiyle uzak, ben yaptım oldu mantığı ile verilmiş bir karardır. Kabul edilmesi mümkün değildir. Oysa ilk 2 veya 3. sıradaki tüm takımlar bir üst lige alınabilir veya bu takımlar seyircisiz olarak play-off maçı oynayabilirdi.

Federasyon bu haksızlığı gidermelidir. Sayın Nihat Özdemir’i arayarak, Isparta’nın damadı olarak ama diğer haksızlığa uğramış takımları da sayarak bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini az evvel ilettim. Tüm Isparta Milletvekillerini de benimle beraber takımımıza yapılan bu haksızlığın giderilmesi için beraber çalışmaya davet ediyorum.

Maçların durdurulduğu andan sonra yapılamayan maçlar yapılsaydı ve o maçların tümünü kazanırsa 1. olma ihtimali olan tüm takımları çıkarmaları gerekir ki haksızlık olmasın. Geçen sene de 11 tane birinci takımdan 2 tanesi, Konya Akşehirspor, Bucak Belediyesi Oğuzhanspor alınmamış idi. 9 takım alındı, bu sene madem 11 takım alınabildi o zaman geçen sene alınmayan Bucak Belediyesi Oğuzhanspor ve Konya Akşehirspor’a haksızlık yapılmıştı. BAL ligi üvey evlat mıdır ki sürekli haksızlık yapılmaktadır” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 13.07.2020 00:42:00 1875 0
Tarih: 13.07.2020 00:42 Güncelleme: 13.07.2020 00:42
Haberi Sesli Oku