MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Manisa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ?Cami ve Kitap? konulu panel, Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, MCBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker ve MCBÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Aşık Ev´in konuşmacı olarak katıldığı panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Köroğlu, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Müftü Yardımcısı Paşa Bektaş, Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir Kırkız ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Şehzadeler İlçesi Sultan Cami Müezzin?Kayyımı Ömer Faruk Altunağa´nın okuduğu Kur´an tilavetiyle devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı ?Cami ve Kitap? konulu sinevizyon gösteriminin ardından, üniversite öğrencilerini temsilen Tarih Bölümü öğrencisi Ege Utku Kaya bir konuşma yaptı.

İl Müftüsü Sinan Cihan´ın açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Aşık Ev ?Caminin Toplum Hayatındaki Önemi ve Yeri? hakkında slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında; insanın yeryüzünü imar etmek için Allah´ın yeryüzündeki halifesi olarak ve donanımlı bir şekilde yaratıldığını; madenlerin işlendiği gibi, insanın da ancak işlenirse ondaki cevherin ortaya çıkacağını ve bunun için eğitime ihtiyaç olduğunu; eğitimde caminin çok önemli bir merkez olduğunu ifade etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker, kitapların okunması ve hayatımızdaki yeri hakkında sayısal bilgileri vererek yaptığı konuşmasında; İslam´dan önce Türk medeniyetlerinde yazının önemini ve İslam´dan sonra Türk?İslam medeniyetinde yazının önemini ifade etti. Ülkemizdeki okuma oranının çok düşük olduğunu belirterek; okumaya doğru yol almamız, daha çok okumamız ve okuduklarımızı akletmemiz gerektiğini vurguladı

İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya ise, ?Cami ve Kitabın İslam´daki Önemi? hakkında yaptığı konuşmasında; kitabın camiyle buluşmasının İslam toplumunun ilk yıllarına kadar uzandığını, insana ilk seslenişin ?Oku? emriyle başladığını, camilerin de kürsüyle, mihrabıyla, minberiyle birer ilim ve hikmet beşiği olduğunu söyledi. Tepekaya, Hz. Peygamberin Medine´ye hicret etmesinin ardından inşa edilen mescidin hemen bitişiğine bir mektep yaptırıldığını; buranın kadın?erkek, genç?yaşlı toplumun her kesimine yönelik toplu eğitimlerinin yapıldığı bir ilim merkezi olduğunu belirtti. Sevinç Tepekaya, ?Kitap bizim için bir inanç meselesidir. Cami de tevhit inancımızın sembolüdür. Çok değerlidir. İnanç, ibadet ve ilim sacayağına olan ihtiyacımız her zamankinden daha fazladır? diye konuştu.

Program çiçek takdimi ile sonra erdi. Programda İl Müftülüğü tarafından hazırlanan 400 adet Kur´an-ı Kerim ile 400 adet İslam´a Giriş kitabı öğrencilere hediye edildi. Ayrıca Yunusemre İlçe Müftülüğü tarafından aşure ikramı yapıldı.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 8.11.2016 15:44:05 481 0

Tarih: 08.11.2016 15:44

Haberi Sesli Oku