SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Karaçay Deresi’nin çevresinde yer alan 30 bin metre karelik atıl alana bitkisel peyzaj uygulama projesiyle can veriyor. Kentteki yeşil dokuyu güçlendirecek projede, mevcut alana yaklaşık 1200 ağaç dikilecek, peyzaj düzenlemesi ve aydınlatma çalışmasıyla alan yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi, Karaçay Deresi’nin çevresinde yer alan 30 bin metre karelik alanda bitkisel peyzaj uygulaması için çalışmalara başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş ile birlikte peyzaj uygulamasının yapılacağı atıl alanda incelemede bulundu.

“Atıl alana can verecek”

Atıl alana can verecek olan proje hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda kentteki yeşil varlığın arttırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Güzelyurt Mahallemizde ‘Soma Maden Şehitleri Hatıra Ormanı’nın da içerisinde bulunduğu Karaçay Deresi’nin çevresindeki 30 bin metre karelik alanda bitkisel peyzaj uygulamasına başlıyoruz” dedi.

Projede neler var?

Geleceğe bırakabilecek en değerli mirasın yeşil alan olduğu bilinciyle hareket ettiklerine dikkat çeken Göktaş, “Mevcut alana koru oluşturma niteliğinde yaklaşık 1200 adet ağaç dikilecek. Peyzaj uygulamasının ve damla sulama sisteminim de yapılacağı projede son olarak aydınlatma çalışması yapılacak. Yapılacak olan bu çalışmayla, hem şehrimize yeni yeşil alan kazandıracağız, hem de atıl arazideki kötü görünüme son vereceğiz. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gerçek anlamda ilk çevrecilerinden olan Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi örnek alarak, kentteki yeşil dokuyu arttırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biliyoruz ki, geleceğe bırakabilecek en değerli mirasımız yeşil alanlarımız” ifadelerinde bulundu.



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 9.10.2020 15:45:00 4723 0

Tarih: 09.10.2020 15:45
Haberi Sesli Oku
4.07.2025 10:15:00