SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Karaçay Deresi’nin çevresinde yer alan 30 bin metre karelik atıl alana bitkisel peyzaj uygulama projesiyle can veriyor. Kentteki yeşil dokuyu güçlendirecek projede, mevcut alana yaklaşık 1200 ağaç dikilecek, peyzaj düzenlemesi ve aydınlatma çalışmasıyla alan yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi, Karaçay Deresi’nin çevresinde yer alan 30 bin metre karelik alanda bitkisel peyzaj uygulaması için çalışmalara başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş ile birlikte peyzaj uygulamasının yapılacağı atıl alanda incelemede bulundu.

“Atıl alana can verecek”

Atıl alana can verecek olan proje hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda kentteki yeşil varlığın arttırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Güzelyurt Mahallemizde ‘Soma Maden Şehitleri Hatıra Ormanı’nın da içerisinde bulunduğu Karaçay Deresi’nin çevresindeki 30 bin metre karelik alanda bitkisel peyzaj uygulamasına başlıyoruz” dedi.

Projede neler var?

Geleceğe bırakabilecek en değerli mirasın yeşil alan olduğu bilinciyle hareket ettiklerine dikkat çeken Göktaş, “Mevcut alana koru oluşturma niteliğinde yaklaşık 1200 adet ağaç dikilecek. Peyzaj uygulamasının ve damla sulama sisteminim de yapılacağı projede son olarak aydınlatma çalışması yapılacak. Yapılacak olan bu çalışmayla, hem şehrimize yeni yeşil alan kazandıracağız, hem de atıl arazideki kötü görünüme son vereceğiz. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gerçek anlamda ilk çevrecilerinden olan Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi örnek alarak, kentteki yeşil dokuyu arttırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biliyoruz ki, geleceğe bırakabilecek en değerli mirasımız yeşil alanlarımız” ifadelerinde bulundu.



Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 9.10.2020 15:45:00 4403 0

Tarih: 09.10.2020 15:45

Haberi Sesli Oku