SARUHANLI - Saruhanlılı Zeytin Üreticisine Manisa Büyükşehir Belediyesi 620 Üreticiye plastik zeytin kasası dağıtılacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin hasat aşamasında ürünlerinden en üst seviyede kaliteyi yakalamaları amacıyla Saruhanlı merkez ve mahallelerinde zeytin üreticilerine destek verilmek amacıyla muhtarlar bilgilendirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatör Müdürü Erdinç Karaköse, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek zeytin üreticilerine ileri ki günlerde destek verilmek amacıyla bilgilendirme toplantısı yaptı.

MASKİ Saruhanlı Koordinatörlüğünde yapılan toplantıya mahalle muhtarları katıldı.

MASKİ Saruhanlı Koordinatör Müdürü Erdinç Karaköse toplantıda yaptığı konuşmada, ?Zeytin ve zeytinyağında en önemli kayıpların hasat aşamasında yaşanan hatalardan kaynaklandığını belirterek, bu hususu göz önünde bulundurarak yola çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi, zeytin üreticilerine plastik kasa dağıtımı kararı aldığını söyledi.

Karaköse, şunları kaydetti; ?Zeytin hasadı, kaliteyi doğrudan etkileyen en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Toplanan zeytinlerin uzun süre bekletilmesi, yaralı, bozuk ve kalite dışı zeytinlerin sağlam zeytinlerle aynı kaba konması, zeytin kaplarının çok fazla üst üste konması sonucu randıman ve kalite düşüklüğüne neden olunması, yağlık zeytinlerin çok fazla bekletilerek, yağ kalitesinin bozulması bu nedenlerin başında gelmekte. Kaliteli zeytinyağı üretimine etki eden faktörlerin etki derecelerine bakıldığında zeytinin olgunluk derecesinin yüzde 50, zeytin hasat tekniğinin yüzde 30, yağ çıkarma sisteminin yüzde 15 ve muhafaza şeklinin de yüzde 5 kaliteye etki etmekte olduğu bildirilmektedir.?

-Ürün kalitesini korumak için hassasiyet şart-

Hasat edilen zeytinlerin mümkün olan en kısa yoldan ve en kısa zamanda, 25 santimetreyi geçmeyen tabakalar halinde, hava almaya imkân veren ve taneye zarar vermeyen, bozulmalarına neden olan kızışmaları önleyen kafesli ve delikli plastik kasalar içerisinde kullanılarak fabrikaya ulaştırılması ve bekletilmeden yağa işlenmesi gerektiğine dikkat çeken Karaköse , ?Özellikle, küfeler, jüt veya naylon çuvallar zeytin tanesini hırpalamakta, ezmekte ve mikrobiyal faaliyeti hızlandırmaktadır. Bu olumsuzlukların önlenebilmesi ve hasat ve nakliye sırasında yaygın çuval kullanımına son verilerek plastik kasa kullanımının yaygınlaştırılması, alınması gereken önemli bir tedbir olarak düşülmektedir. Üretmek kadar ürettiğimiz ürünü kalite kayıplarına uğramadan pazara veya işleme tesisine ulaştırmakta önemli bir husustur. Ürün kalitesinin korunması hem ürünün daha iyi fiyattan pazarlanması imkânı vererek üreticiye gelir olarak yansıyacak, hem de milli ekonomimize ihracat imkanı artırarak katkı sağlayacaktır. Üreticilerimizin ürettikleri ürünleri daha özenli hasat ederek, uygun koşullarda depolayarak ve nakil ederek ürün kalitesini korumak için gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır? diye konuştu.

 



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 27.09.2016 17:32:09 836 0

Tarih: 27.09.2016 17:32

Haberi Sesli Oku