Koronavirüs önlemleri kapsamında Manisa'nın da içerisinde yer aldığı 15 il de şehirlerarası seyahat yasağı 1 Haziran Pazartesi günü son buluyor. Yasağın son bulacak olması nedeniyle harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığı Terminaller Şube Müdürlüğü'ne bağlı Merkez ve 12 ilçemizdeki Şehirlerarası Otobüs Terminallerinden seyahat edecek vatandaşların güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldı. Bu kapsamda tüm terminallerde dezenfeksiyon uygulamaları gerçekleştirilirken, vücut sıcaklığı ölçümü ve maske takma zorunluluğu hususunda da gerekli önlemler alındı.

         Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs önlemleri kapsamında Manisa'nın da içerisinde yer aldığı 15 ilde uygulanan şehirler arası seyahat yasağı 1 Haziran 2020 Pazartesi günü son bulacağından Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca işletilen Merkez ve İlçelerimizdeki Şehirlerarası otobüs terminallerinde vatandaşlarımızın güvenli şekilde seyahat etmesinin sağlanması amacıyla tüm tedbirler alındı. Bu kapsamda otobüs terminallerinin bina içi ortak kullanım alanları, firma acente büroları, terminal içerisinde yer alan işletmeler ve tuvaletlerde dezenfeksiyon uygulamaları gerçekleştirildi. Ayrıca terminal binalarında girişlerde vatandaşların vücut sıcaklığı ölçümlerinin yapılması için de gerekli hazırlıklar yapılırken, vatandaşların maske takma zorunluluğu hususunda da gerekli önlemler alındı.

Otobüslerin Çalışma Saatleri Güncellendi

         Bunun yanında, Şehirler arası seyahat yasağının kaldırılmasıyla birlikte İlçelerimizden komşu illere yapılan taşımalar ile Manisa İlçeler arasında yapılan toplu taşıma otobüslerindeki çalışma saatleri yeniden düzenlenerek güncellendi.

         Bilinmesi Gereken Hususlar Sıralandı

         Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından otobüs firmaları, terminallerdeki işletmeciler ve seyahat edecek vatandaşların bilmeleri gereken hususlar da sıralandı.

•        Şehirlerarası karayolu yolcu taşımacılığı yapacak olan otobüsler tescil belgelerindeki koltuk kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıyabileceklerdir.

•        Şehirlerarası karayolu yolcu taşımacılığı yapacak olan otobüslerin düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Konuyla iliği dezenfekte uygulamaları ve formları denetlenecektir.

•        Şehirlerarası karayolu yolcu taşımacılığı yapacak olan otobüslerde seyahat edecek vatandaşlarımız sosyal mesafe kurallarına uygun olarak otobüs yolcu koltuklarına oturacaktır.  Otobüslerde araç sürücü, araç muavini ve seyahat eden tüm yolcuların maske takmaları zorunlu olacaktır.

•        Şehirlerarası Otobüs Terminallerimizde faaliyet gösteren Lokanta, Restoran, Kıraathane, Kuaför, Berber, Büfe, Tuvaletler… vb işletmelerde Koronavirüs (Covid-19) hastalığı virüsünün yayılımı ve bulaşımını engellemek için gerekli hijyen kurallarına uyulup, işletmenin faaliyetine göre tek kullanımlık malzemeler kullanılması zorunludur. Ayrıca bu işletmelerde sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğu kurallarına uyulacaktır.



Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 31.05.2020 16:07:00 777 0

Tarih: 31.05.2020 16:07

Haberi Sesli Oku