Anahtar Kelimeler: 0

6360 Sayılı Büyükşehir Yasası…

Kanun Yürürlüğe Girmeden Uygulanmaya Başladı

SARUHANLI’DA KÖYLERE HİZMET GİTMEYE BAŞLADI

 

SARUHANLI - Halk arasında “Büyükşehir Yasası” olarak bilinen 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına yönelik hazırlanan ve 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin ertesi günü yürürlüğe girecek olan kanunun Saruhanlı’da uygulanmasına başlandı.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onaylamasının ardından Resmi Gazete’de de yayımlanan 6360 Sayılı Kanunla Büyükşehir statüsüne kavuşan Manisa'nın Saruhanlı İlçesine bağlı belde ve köylerde “büyükşehir” sevinci yaşanıyor.

 

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, 6360 sayılı kanunun henüz yürürlüğe girmemiş olmasına rağmen, Saruhanlı belediyesi olarak ilçe sınırları içinde bulunan belde ve köylere hizmet götürmeye başladıklarını belirtti.

 

İlçeye bağlı 29 köy ve 13 beldenin birçoğunda meydan düzenlenmesi, yeşil alan çalışması, çocuk oyun alanları ve spor sahaları yaptıklarını ifade eden Yaralı, şöyle dedi;

 

“Biz bu konuda ilk adımı atarak bundan sonraki süreçte, Belediyelerin köylere nasıl hizmet götüreceği sorusuna bir cevap vermiş olduk. Örnek bir modeli ortaya koyduk. Bundan sonra bu hizmeti tüm köy ve beldelerimizde uygulayacağız.

 

Muhalefet partileri, Manisa’nın coğrafi yapısının bu kanunun uygulanmasında zorluklara neden olacağını iddia etmişti. 13 belde 29 köye sahip olan Saruhanlı ilçesi olarak bunun denemesini yaptık. Bunun ne kadar kolay olduğunu, köylere kaliteli hizmetin nasıl götürüldüğünü gösterdik.

 

Bu kapsamda bazı belde belediye başkanları ve köy muhtarlarımızın bizden talepleri oldu. Bizlerde Saruhanlı Belediyesi olarak birçok köy ve beldemize kilit parke taşı yardımlarımız oldu. Bazı bölgelerde meydan düzenlemesi, yeşil alan çalışması, çocuk oyun alanları ve spor sahaları yaptık.”

 

Başkan Yaralı, il ve ilçe merkezinde hangi hizmetler oluyorsa, köy ve beldelerde de yakın zamanda bu hizmetlerin aynısının hayata geçeceğini, bu konuda endişe edilecek bir durum olmadığını kaydetti.

 

6360 sayılı yasanın henüz yürürlüğe girmediğini, bu bakımdan yeni bütçelerin de oluşmadığını bildiren Yaralı, buna rağmen 15 bin nüfusa sahip olan ilçe merkezi için gönderilen bütçe ile 45 nüfusa hizmet etmeye çalıştıklarını anlattı.

 

Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle imkanların daha artacağını, köy ve beldelere daha fazla ve daha hızlı hizmet götürüleceğini söyleyen Başkan Yaralı, sözlerini şöyle tamamladı;

 

“Köy ve beldelerin çöpüne varıncaya kadar bizler sorumlu olacağız. Sokakları çöp araçları süpürecek, İlçe merkezinden çıkan araçlarımız aynı güzergah üzerinde bulunan yerleşim yerlerinin çöplerini toplayacak. Özellikle köylerin çehresi değişecek. Ben inanıyorum ki her şey daha güzel olacak. Büyükşehir demek, büyük hizmet demektir.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Kan donduran olay! 7 aylık hamile eşine kurşun yağdırdı

Cinayet: 1 ölü, 2 yaralı!

Eşi ve 5 çocuğu ölmüştü! Aracı kanala sürdüğü gerekçesiyle sanık için istenen ceza belli oldu

Taksiye aldığı müşterisi tarafından 20 yerinden bıçaklanıp gasp edildi

Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
26.04.2013 19:44:28 253 0

Tarih: 26.04.2013 19:44

Haberi Sesli Oku