Anahtar Kelimeler: 0

ORGANİK TARIMIN BAŞKENTİNDE HASAT ZAMAN

 

TEKELİOĞLU - Salihli ilçesinde, 22 yıldır organik tarım yapılan ve Türkiye’nin en eski organik köyü olarak bilinen Tekelioğlu’nda 2012 yılı hasat sezonu başladı.

 

Köy Muhtarı İbrahim Kerse Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, 1989 yılında bir firmanın teşvikiyle organik susam üreterek başladıkları organik tarım uygulamasında bugün köydeki arazilerinin yüzde 95’inde organik üretim yapıldığını kaydetti.

 

Gölmarmara gölünün kıyısında kurulu bulunan 310 nüfuslu köylerinde 2012 yılı meyve ve sebze hasadına başlandığını, her yıl olduğu gibi bu yılda “kaliteli ürün, kaliteli kazanç” felsefesiyle hareket ettiklerini dile getiren Kerse, şunları anlattı;

 

“Köyümüzde zeytinden üzüme, tütünden buğdaya, domatesten bibere kadar bütün ürünler organik olarak üretiliyor. 10 bin dekar arazide organik üretim yapılıyor. Bu yolda çeyrek asra doğru ilerliyoruz. Bu yıl ki hasat sezonumuz başladı. Bu sene de bol ve kaliteli ürünler yetiştirdik. Anlaşmalı olduğumuz firma önümüzdeki günlerde köyümüze gelerek ürün alımına başlayacak.

 

Yetiştirdiğimiz ürünler pazar piyasasına göre değil, İzmir Ticaret Borsası’nın belirlediği fiyat üzerinden satılıyor. Ürünlerimiz organik olduğu için piyasanın üzerinde bir fiyata satış yapıyoruz. Ayrıca organik üretim yaptığımız için devletten dekar başına sulu tarımda 35, kuru tarımda da 10 lira prim alıyoruz. Organik üretimde 22 yılı geride bıraktık. Üreten memnun, tüketen memnun, iyi ki organik tarıma başlamışız.”

 

 - Köy Organik Tarımla Kalkındı -

 

Tekelioğlu Köyü Organik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Doğan Şener ise organik tarıma geçtikten sonra köyün ekonomisinin canlandığını belirtti.

 

Anlaşmalı oldukları firmanın nezaretinde üretim yaptıklarını, ürünlerde çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen kalıntısız, sertifikalı tarım ilacı kullandıklarını dile getiren Şener, şöyle devam etti;

 

“Organik tarım demek, kimyasal mücadelenin en az olduğu, zorunlu hallerde bile üründe kalıntı bırakmayacak, sertifikalı ilaç kullanarak yapılan üretim demek. Biz bunu aynen uyguluyoruz. Bu konuda köylü bilinçlendi, çok iyi bir noktaya geldik. Köyümüzde yetişen ürünlerin tamamı ihraç ediliyor. Yurt dışında bizim ürünlerimizi satan büyük marketler ve hatta tüketiciler bile bazen köyümüze gelerek üretim şeklini inceliyor ve ürünlerimizden memnun kaldıklarını ifade ediyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 25.06.2012 17:15:20 675 0

Tarih: 25.06.2012 17:15

Haberi Sesli Oku