Anahtar Kelimeler: Bilinmesi Gereken

EĞİTİM- İngilizce tartışmasız günümüzün en çok konuşulan dilleri arasındadır. İngilizce öğrenmek bir nevi geleceğinize yatırım ve avantaj katmaktadır.

Her gün daha da gelişen ve ilerleyen hayatta, insanlar çağa ayak uydurmak için bir şeylerle uğraşmak zorunda kalmaktadır. Günümüzde ortak dil olarak kabul edildikten sonra insanların adeta mecbur öğrenmek zorunda oldukları İngilizce Öğrenmek, kaçınılası zor bir durumdur. İnsanların eski yöntemlerle bu dili öğrenmesi gerçekten çok zor bir iş idi. Fakat sonradan gelişen ve ilerleyen teknolojinin yardımı ile artık bu dili öğrenmek öyle sanıldığı kadar zor olmamaktadır. Fakat insanların bu teknoloji sayesinde bu dili öğrenmenin kolay bir iş olduğunu, henüz tam olarak bilmemesi, kişileri bu bilgiyi almakta biraz geç bırakmaktadır. Bir düşünürsek İngilizce karşımıza her alanda çıkmaktadır. İş hayatımızda olsun, ya da okul hayatımızda olsun, hatta insanlar tatile gittiklerinde karşılaştıkları birçok turist için bile bu dili öğrenmek zorunda kalmaktadır. Bütün bunları bir kenara bırakalım, hadi iş yapıyoruz ama yaptığımız işin uzaktan yakından İngilizce ile alakası yok diyelim. Ya da okul okuyoruz ama burada ben İngilizceyi bilmek zorunda değilim diyelim. Ya da tatile gidiyorum ama ben burada turistlerle konuşmak zorunda değilim diyelim. Şöyle bir düşünelim bakalım ne kadar uzak durabileceğiz İngilizce öğrenmekten. İş hayatımızda aynı sektörde iş yapanları göz önüne alalım ve bir bakalım İngilizce bilen ve bilmeyen kişiler iş hayatında ne kadar başarışlı oluyor, eğer bunu kendimiz ince bir araştırma yaparsak güzel bir biçim de anlayabiliriz. Ya da hani okul okuyup ta İngilizce bilmek zorunda olmadığını sanan kişiler için, aynı okulda okuyup ta İngilizce den uzak durmaya çalışan kişiler bir de siz bakın çevrenize ve okul arkadaşlarınıza, hiç bilenle bilmeyen bir olur mu lafını hatırlarsak biz kendimiz bile aradaki farkı kolaylıkla anlayabileceğiz. Ha birde ben tatile gidiyorum ama burada İngilizce bilmek zorunda değilim diyen kişilere bakalım, tatil alanların birçok yerinde karşılaştığımız İngilizce kelimeler, hatta bazı yerlerde o İngilizce kelimenin yanında bilmeyenlerde olabilir diye Türkçe açıklama konulmamışken nereden bileceğiz o yazıların bize neleri anlattığını.

Evet demek ki her alanda İngilizce bilmek zorundayız. Zaten bu dili öğrenmekten bu kadar uzak durmaysa çalışmanın da o kadar gerekli bir durum olmadığını bilmek gerekiyor. Çünkü hakikaten kolay ve kıssa yoldan bize bu dili rahatlıkla öğretebilecek yerler var. Bunlar sayesinde hani bu dili tam olarak öğrenme sekte en azından İngilizce kendini tanıtmaya yetecek kadar bilsek yinede bayağı bir şeyler yapmış oluruz. Bu kadar bilgi ile bile hayatımızı bir şekilde geçirebiliriz. Fakat yinede bu dili tam olarak bilmek bizim tavsiyemiz olacaktır. Hiçbir bilginin fazla olmadığı, hatta her zaman daha fazla bilmenin gerektiği çağımız da bir şeyler öğrenmek için kendimizi geri çekmek değil de daha da ileri gidip daha fazlasını öğrenmemiz gerekmektedir.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 20.01.2016 21:29:36 648 0

Tarih: 20.01.2016 21:29

Haberi Sesli Oku

Eğitim

Eğitim Haberleri