SARUHANLI - Türkiye’deki fitoterapi ve aroma terapi grupları bir araya gelerek Bilimsel Terapi ve Aromaterapi Derneği (BİFAD) adıyla, resmi bir çatı altında toplandı. Derneğin ilk kurucu başkanı ise Nursel Altunkaynak oldu. BİFAD’ın temel hedefi ise üniversiteler ile bilimsel çalışmalar yapmak ve uluslararası ilişkiler kurarak projeler geliştirmek olarak belirlendi.

Pandemi döneminde bir araya gelen fitoterapi ve aromaterapi grupları ile gece yarılarına kadar süren sıcak ve  bilimsel sohbetler sırasında dernek fikrinin ortaya çıktığını söyleyen BİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Nursel Altunkaynak, projeler üreteceklerini söyledi.

Bunun dışında ülkemizin zengin bitki florasını incelemek ve bunları belli bir sistematik ile bilimsel yayınlarda paylaşmak gibi hedeflerinin olduğunu vurgulayan BİFAD Başkanı Altunkaynak, “Bu anlamda üretim yapmak isteyen arkadaşlarımızın üretimlerini desteklemek, formülasyonlarını geliştirmek, sosyal sorumluluk projeleri ile halk sağlığına katkıda bulunmak, ülkemizin bitki ve çiçeğini tanıtarak ne kadar değerli bir cevhere sahip olduğumuzu herkese duyurmak temel hedeflerimiz arasında” diye konuştu.

“Sağlıklı nesiller için bitkilerimizi tanımalıyız”

Fuar, festival, sergi gibi organizasyonlar yaparak tüm çalışmaların ve üretimlerin halka sunulmasını sağlamak istediklerini belirten Altunkaynak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sağlıklı nesiller için gençlerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için çalışmalar da yapacağız. Hipokrat’tan başlayarak İbni Sina gibi Türk sağlık alanına değerli hizmetler vermiş olan tabiplerimizin yaptığı çalışmaları gün yüzüne tekrar çıkarmak gerekiyor. Türkiye’de üretimin çoğaltılarak üretici bir toplum da olmamız şart ve ülkemizin doğal zenginlikleri de buna son derece uygun. Üretimi teşvik etmemiz gerekiyor. Bu gibi alanlarda eğitimler düzenleyerek ülkemizin üretken olmasını sağlayarak ve teşvik ederek ülke ekonomisine herkesin katkıda bulunmasını sağlamaya odaklanacağız”

BİFAD’ın ilk yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Nursel Altunkaynak (Başkan), Aykut Yıkın, Öyküm Kaya, İsmail Göçer, Nihal Babaç, Lale Baştuğ, Esin Aktaş, Zelal Seyfi Polatoğlu, Zemzem Serpil Güzey, Hilal Dağ.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 9.12.2020 05:38:00 13695 0

Tarih: 09.12.2020 05:38

Haberi Sesli Oku