Anahtar Kelimeler: Beyaz dişler hayal değil
SAĞLIK - Sararmış veya grileşmiş dişlerden kurtulmak, artık diş beyazlatma Bleaching” ve yaprak porselenler "Lamina Veneer" yöntemleriyle mümkün hale geldi.

Özel Medline Hastanesi diş hekimi Ebru Sahillioğlu Akçalı, bleaching ve lamina veneer uygulamasından önce mutlaka dişlerdeki aşınma, kırık, çatlak ve çürük tedavisinin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

21'inci yüzyılda, insan fotoğraflarında, ilk tanışmalarda gülümsemenin öneminin daha belirgin olarak öne çıktığını belirten Akçalı, Kişiye doğru uygulamalar ile diş beyazlatmak mümkün, diş beyazlatma yani bleaching kimyasal bir karışım sayesinde oluyor. Bu kimyasal karışım içerisinde belirli oranlarda beyazlatıcı ajanlar var bunlar belirli periyotlarla uygulanarak kişide etkin bir sonuca ulaşıyoruz” dedi.

5-6 YIL KALICILIK SAĞLIYOR

Antibiyotik kullanımına bağlı olan renkleşmelerde, beyazlatma işleminin etkisinin sınırlı olduğunu ifade eden Akçalı, "Bu gibi durumlarda işlem 2-3 seans sürdürülebilir. Beyazlatma işlemi bittikten sonra, dişlerin tekrar eski haline dönmemesi için 1 hafta boyunca sigara, çay ve renkli içecekler tüketilmemeli. Bunlara dikkat edilirse ve sonrasında da dişlere gerekli hassasiyeti gösterirsek beyazlatma işlemi 2-3 tona kadar ve 5-6 yıl kalıcılık sağlayacaktır" diye konuştu.

Sigara kullanan kişilere diş beyazlatma bleaching” uygulamasının yapılmaması gerektiğini belirten Akçalı, Sigara kullanan kişilere bleaching uygulamasını önermiyoruz. Çünkü tedaviyle beyazlatılmış dişler kısa bir süre sonra nikotin ve katranın etkisiyle daha koyu bir tona ulaşıyor. Onun yerine yaprak porselen tedavisi ile kişiye daha uzun süreli beyazlık sağlayabiliyoruz. Bunun en büyük avantajı hem güzel homojen bir renk sağlarsınız, hem de dişin formuyla şekliyle oynayabilirsiniz. Diş aralıkları, diş boşlukları bunların hepsini bu yöntemle düzeltebiliriz” dedi.

Lamina veneer dediğimiz bu restorasyonlara, renk problemine bleeching yetersiz kaldığı durumlarda başvuruyoruz. Ayrıca dişlerin hoş olmayan formlarında aralıklı veya çapraşık dişlerin düzeltilmesinde kullanıyoruz. Bu teknikte diş dokusu kaybı çok az veya hemen hemen hiç yoktur ve güzel bir gülümsemeyi garanti eder.



Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

kanlı infaz: Otomobilinde öldürüldü

Kadın cinayeti davasında mahkemeden emsal karar

Demirci'deki Yeşim Akbaş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı

Çocuklarının gözünün önünde cinayet işlemiş

Satırlı saldırgan yakalandı

Hastane bahçesinde vurulan alışveriş merkezi işletmecisi ağır yaralandı

Lunaparkta kan aktı: 2 ölü

Evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti

7 yaşındaki Yüsra’nın acı vedası...Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı…

Parçalara ayrılan erkek cesedinin kimliği belli oldu

Son Dakika... Kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Vahşi cinayet: Eski eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdü

Oğlunun kurduğu pusuda eşini kaybeden babayı sıkışan kartuş kurtarmış

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Semiha ölüme itilmiş! Uçurumdan düşen kadının ölümü kaza değil, cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 27.01.2015 09:14:22 618 0

Tarih: 27.01.2015 09:14

Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri