Berber, ?160 MİLYON ZEYTİN AĞACINI BOŞUNA DİKMEDİK? 

SARUHANLI - AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, zeytin hasat sezonu dolayısıyla Saruhanlı´nın Büyükbelen Mahallesinde zeytin ve zeytinyağı sektörüne bereketli bir hasat sezonu diledi. 

Çiftçilerle birlikte zeytin hasadına katılan Berber, çeşitli ilçelerdeki zeytin ve zeytinyağı işletmelerini de ziyaret etti.

Hasat dönemi nedeniyle hareketli günler yaşayan zeytin ve zeytinyağı sektörüne yönelik açıklamalar yapan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, zeytinyağında Dahilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamında ithalata asla izin vermeyeceklerini açıkladı. Yeni sezon öncesi zeytinyağında ithalat konusunun gündeme getirilmesini spekülatif olarak niteleyen Berber, ?Üretici 3-5 kuruş para kazanmaya başladı. Bunun bozulmasına izin vermeyiz? dedi 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde pek çok çiftçinin geçimini sağladığı zeytincilik sektöründe yaşanan hasat coşkusuna ortak oldu. Saruhanlı´da çiftçilerle birlikte zeytin hasadı yapan Berber, büyükbelen Mahallesinde zeytin ve zeytinyağı işletmelerini de ziyaret etti.

Zeytin ve zeytinyağı sektörüne yönelik önemli mesajlar veren Berber, Dahilde İşleme Rejimi kapsamında ithalata izin talep edilmesi yönünde yapılan spekülasyonlara dikkat çekerek, ?Bunun olmasına asla müsaade etmeyeceğiz? dedi. 

Bir kesimin tam da yeni sezon öncesi bu taleplerle ortaya çıkarak spekülasyona neden olduğunu vurgulayan Recai Berber, ?Tam da zeytin üreticimiz 3-5 kuruş para kazanacak. Buna mani olunmasına izin vermeyiz. DİR kapsamında zeytinyağını nereden getireceksiniz? Zaten Dünya genelinde zeytinyağı rekoltesinde sıkıntı yaşanıyor. Bu şu anda dünyada oluşan fiyatlarla çok mümkün değil. DİR ithalat izin belgesi 6 ay süreyle veriliyor. Burada gelen yağlarla ülkemizde fiyatlar üzerinde baskı oluşturma niyeti var. DİR dışında normal prosedürle ithalat zaten serbest. Ancak yüzde 45 fon var. Bu ithalat vergisini ödeyen isterse zeytinyağı ithal edebilir. Ancak biz DİR kaydıyla ithalata asla müsaade etmeyiz. Bizim hükümet olarak ambalajlı zeytinyağı ihracatımıza desteğimiz sürüyor. Eskiden dökme olarak zeytinyağı ihraç ederken, dünya pazarlarında markalı olarak yer almaya başladık. Bunlar ihracata verdiğimiz desteklerle oldu? diye konuştu. 

-ZEYTİNE PRİM SÖZÜ: 160 MİLYON AĞACI BOŞA DİKMEDİK- 

Geçtiğimiz aylarda yaptığı ?Sofralık zeytine prim vereceğiz? sözüyle sektörde coşkuya neden olan AK Partili Berber, bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Zeytine prim verme konusundaki sergilediği kararlılığın sektörde yarattığı heyecanın farkında olduğunu dile getiren Berber, ?Biz ülkemize, dağa taşa, 160 milyon zeytin ağacını boşuna dikmedik. Daha da dikeceğiz. Kimse zeytin ağacı üzerinde rant devşirmesin. Zeytine de prim vereceğiz. Bu benim sözüm. Bunun için her türlü girişimde bulunacağım. Bu bize maliyet getirmeyecek. Aksine zeytin kayıt altına alınacak. Oraya verdiğimiz prim bize zaten katma değer olarak dönecek. 1 Kasım´dan sonra top ayağımıza geldiğinde golü 90´na çakmasını biliriz? ifadelerini kullandı. 

-ZEYTİN İŞLETMELERİNİ GEZDİ- 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Saruhanlı ve Büyükbelen´de zeytin ve zeytinyağı işletmelerini gezdi. Zeytincilerden bu seneki fiyatlar ile ilgili bilgi alan Berber, çiftçilerle uzun uzun sohbet etti.

 



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 17.10.2015 12:06:26 308 0

Tarih: 17.10.2015 12:06

Haberi Sesli Oku