SARUHANLI - Saruhanlı'da çiftçinin ve üreticinin yararına olacak birçok projeyi hayata geçiren Saruhanlı Belediyesi, bu kapsamda Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na 20 bin lira tutarında akaryakıt desteği vererek bir hizmeti daha gerçekleştirdi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Saruhanlı Çiftçi Malları Koruma Başkanı Adem Güler'i makamında kabul ederek bir görüşme yaptı. Görüşmede Başkan Yardımcısı Hüseyin Baysal da yer aldı.

Başkan Bilgin, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ekonomisi tarıma dayalı olan ilçede çiftçinin ve üreticinin lokomotifi olmak için bir çok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Saruhanlı'da ki çiftçilerin arazilerini korumakla görevli Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'ndaki bekçilerin, motosikletlerinde kullanmaları için 20 bin liralık akaryakıt desteği sağladıklarını belirten Bilgin, şunları söyledi;

"Belediyelerin görevi sadece yol ve kaldırım yapmak değildir. Bu kapsamda Saruhanlı Belediyesi olarak 14 Mayıs Dünya çiftçiler gününde halkımıza 15 bin adet sebze fidesi dağıttık. İlçemizde üzüm alımı için Toprak Mahsulleri Ofisine yardım sağladık. Arazi yollarının ıslahını gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra farklı bölgelerdeki arazi yollarının ana arterlerine toplam 50 kilometre asfalt attık. Üreticilerin tarımsal ilaçlama makineleri için su tankları kuruyoruz. İshakçelebi ile Apak mahallemiz arasında yoğun olarak bulunan üzüm sergilerinin tozdan etkilenmemesi için sezon boyunda bu bölgeden yolda sulama yaptık. Manisa'da Ticaret Borsası ile Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği tarafından düzenlenen "Manisa'nın Geleceğinde Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü ve Coğrafi İşaret Tescili ile Güçlendirilmesi Çalıştayı"na katılarak üreticilerimizin sıkıntılarını bizzat dile getirdim. Şimdi de Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na 20 bin lira tutarında akaryakıt desteği verdik. Hayırlı olsun"

TÜM STK'LAR ÇİFTÇİYE DESTEK OLMALI

Başkan Bilgin, sadece belediyenin değil, ilçedeki tüm Sivil Toplum Örgütleri'nin çiftçiye ve üreticiye sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Özellikle çiftçi ve üretici kesimini temsil eden kurum ve kuruluşların bu doğrultuda daha çok çalışması gerektiğini dile getiren Bilgin, sözlerini şöyle tamamladı;

"Biz Belediye olarak asli görevimiz olmaması rağmen hiç bir karşılık ve destek görmeden bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Üreticimiz, ürününün ve emeğinin karşılığını alsın diye elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Temennimiz üreticinin yüzünü güldürmektir. Bunun için elimizi taşın altına koyduk. Bu nedenle diğer kurumlarında taşın altına girmesi çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılanacaktır."

Çiftçi Malları Koruma Başkanı Adem Güler ise kurumlarına sağladığı desteğinden dolayı çiftçi ve üreticiler adına Başkan Bilgin'e teşekkür etti.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nda motosikletli 39 bekçi bulunduğunu ifade eden Güler, bekçilerin çiftinin malını korumak için gece gündüz arazide devriye görevini sürdürdüğünü söyledi.



Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 18.09.2019 17:30:00 662 0

Tarih: 18.09.2019 17:30

Haberi Sesli Oku