Saruhanlı İlçesinde kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan ve beyin ölümü gerçekleşen bir gencin kalbinin kendisine nakledilmesiyle hayata tutunan İsmail Çıvgın (54) tüm organlarını bağışladı.

İlçeye bağlı Halitpaşa beldesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Çıvgın, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede kendisine kalp yetmezliği teşhisi konulduğunu kaydetti.

2009 yılında kalbinin çalışma oranının yüzde 10’a düşmesi üzerine uygun kalp bulunamayıncaya kadar, kendisine çanta içinde yapay kalp takıldığını anlatan Çıvgın, şunları söyledi:

“İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan ameliyatın ardından 2 buçuk ay kadar yapay kalple yaşadım. Çanta içinde bulunan yapay kalbimi sürekli yanımda taşıdım. Nakil umuduyla beklerken hastaneden bir gün haber geldi. Aydın’ın Didim ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Erkan Sezer’in organları ailesi tarafından bağışlanmış. O genç arkadaşın kalbi bana nakledildi. Bende bu sayede yeniden hayata tutundum. Bende buna karşılık tüm organlarımı bağışladım.”

4 yıldır nakil kalple yaşadığını ve sağlık durumunun gayet iyi olduğunu dile getiren Çıvgın, “Bağrımda 17 yaşındaki bir gencin kalbi çarpıyor. Bu duyguyu tarif edemem” dedi.

Organ bağışı ile hayat bulduğunu, kendisine evlatlarının organlarını bağışlayan aileye sonsuz teşekkürlerini sunduğunu ifade eden Çıvgın, “O aile benim kalbimde yaşıyor. Onlar için her zaman dua ediyorum. Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anladım. Herkes organlarını bağışlasın. Çünkü ölen bir insanın organları toprağın altında çürüyüp gidiyor. Fakat bağış yapılırsa o organ başkalarına hayat veriyor. Dünya’da en güzel şey hayat kurtarmaktır” dedi.

İsmail Çıvgın’ın yeğeni olan Halitpaşa Belediye Başkanı Vedat Çıvgın ise amcasının organ bağışı ile yaşama tutunduğunu belirterek, organ bağışının önemine dikkat çekti.

Türkiye’de 30 bin hastanın organ nakli beklediğini, ancak bağış oranının çok düşük olduğunu ifade eden Çıvgın, “Ölüm kaçınılmaz ama organ bağışı ile insanlar hayata bağlanabiliyor. Bu tür nakillerin artık ülkemizde çok başarılı ve rahat bir şekilde yapılabildiğini görüyoruz. Biz toplum olarak buna destek vermeliyiz, organlarımızı bağışlamalıyız” diye konuştu.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 12.11.2013 17:03:08 409 0

Tarih: 12.11.2013 17:03

Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri