MANİSA - Saadet Partisi Manisa İl Başkanlığı ağustos ayı il yönetim kurulu toplantısı il başkanı Zekayi Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Manisa gündemi ve ülke sorunları konuşuldu.

Saadet Partisi Manisa İl Başkanlığı ağustos ayı il yönetim kurulu toplantısı il başkanı Zekayi Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. Başkan Yılmaz "Yaşadığımız şu zaman dilimlerinin ve önümüzdeki ayların; ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ağustos ayının hem de Muharrem ayının ilk günlerini idrak ediyoruz. Hicri yeni bir yılın başlangıcındayız" dedi.

Yüz binlerce gencimizin umudu çalındı

Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Zekayi Yılmaz "ÖSYM kapsamında KPSS sınavları yeni bir skandala sahne oldu. Artık adına ne derseniz deyin; çalındı mı, verildi mi, belli kesimlere torpil mi geçildi... Ne yapıldıysa yapıldı maalesef, yine burada bir hile gündeme geldi. İktidar, bu konuda da sınıfta kaldı! Yüz binlerce gencimizin umudu çalındı, hayalleri yıkıldı. Önce ÖSYM iddiaları reddetti, iktidara yakın olanlar da reddettiler ancak sonra gerçekler ortaya çıkınca, Cumhurbaşkanı tarafından gece yarısı bir görevden alma gerçekleştirildi. Aslında bu önemli bir adım, bunu kabul ediyorum; ancak içinde bulunduğumuz şartların vehametini anlamak bakımından önemli. Yoksa bir kişiyi görevden almak, başka bir takım tayinleri yeniden yapmak hiçbir mana ifade etmiyor!Bu iktidar, bütün icraatleriyle çürümüş olduğunu ortaya koyuyor; bunun da tek çözümü var: Artık bu iktidarın ömrü bitti, ilk seçimde bu iktidar mutlaka gidecek!Yerlerine ülkeyi düzgün yönetecek, rayına oturtacak bir anlayış gelecek, Saadet anlayışı gelecek" şeklinde konuştu.

KHK Mağdurlarının Tüm Haklarını Eksiksiz İade Edeceğiz

Adalet yara almışsa, diğer hiçbir şeyin tedavisi mümkün olmadığını ifade eden Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Zekayi Yılmaz Evet cari açık mühim, bütçe açığı, rezerv açığı ve dış ticaret açığı önemli; fakat adalet zaafiyeti başka hiçbir şeye benzemez! Hukuk rafa kaldırılmışsa, tedavülde olan diğer şeylerin hiçbir faydası ve kıymeti yoktur! KHK meselesi hepimizin malumu; Toplumsal vicdanı zedeleyen ve 6 yıldır kanayan bir yara.. Defalarca dile getirdik, iktidarı defalarca uyardık. Fakat iktidarda bulunanlar hatalarını telafi etmek yerine, ne yazık ki ısrarla yeni yanlışlar yapıyor. Uzun uzadıya teknik ayrıntılar girmeyecek; şöyle olmuştu, şimdi de böyle oldu diye açıklama yapmayacağım. Zaten KHK mağdurlarının feryâdı Arş-ı Alâ'ya ulaştı; sadece sağır taklidi yapanlar duymuyor...Şimdi de geçici bir maddeyle, bir günde 6 binden fazla insanın işini, ekmeğini elinden aldılar" dedi.

"Unutmayın ki, Sonsuz İktidar Yoktur..."

Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Zekayi Yılmaz "Hem de sorgusuz, sualsiz; savunma için verdikleri 1 haftanın dolmasını dahi beklemeden! En fazla İçişleri Bakanlığı'ndan olmak üzere, birçok kurumdan 6 binden fazla insanı ihraç ettiler!Hangi hakla, hangi vicdanla, hangi değer yargısıyla ve hangi hukuk kaidelerine göre? Sadece ama sadece "ben yaptım oldu",

"ben şu an iktidardayım, gözünün üstünde kaşın var, ben seni beğenmiyorum." mantığıyla yapılıyor tüm bunlar!Aliya İzzetbegoviç'in şu sözleriyle, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, iktidarda bulunanlara bir kez daha sesleniyorum: 'Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes, er veya geç, önce milletin ve nihayet Allah'ın önünde hesap verecektir!'Evet sonsuz iktidar yoktur ve herkes yaptığının hesabını belki bu dünyada fakat muhakkak ahirette mutlaka verecektir! Özellikle inançlı olduklarını iddia eden kesimlere bunu söylemeyi görev addediyorum. Biz isteriz ki, siz bu yanlışlarınızdan, zulümlerinizden vazgeçin; bu vebalden kurtulun.Fakat yanlışınızda ısrar etmeye kararlıysanız; bilin ki biz de KHK mağduriyetlerine son vermeye ve bu adaletsizliklere dur demeye kararlıyız. Onları gün gelecek biz görevlerine iade edeceğiz, u boynumuzun borcudur. İktidarımızda, hakkı gasp edilenlerin tüm haklarını eksiksiz kendilerine iade edeceğiz! Hakkı gasp edilenler derken, sadece KHK mağdurlarını değil; haksızlığa, hukuksuzluğa ve adeletsizliğe maruz kalan milyonlarca insanımızın tamamını kastediyorum. İnsanların yıllarca çalışıp gününü doldurduğu halde emekli olamaması bir hak gaspıdır! İktidarımız döneminde EYT'liler haklarını alacaktır! Gençlerimizin yıllarca dirsek çürüttükten sonra, bir başkasının torpili var diye önlerine geçmesi adaletsizliktir! Saadet Partisi iktidarında; işe alımlar ehliyet ve liyakat esasına göre yapılacaktır! Bir insanın sabahtan akşama kadar çalışıp da açlık ve yoksulluk sınırında bir hayata mahkum edilmesi vicdansızlıktır! Biz, milyonlarca insanımızın alın terinin hakkını eksiksiz alacağı bir düzeni mutlaka inşa edeceğiz. Bugüne kadar bir gecenin bitip de sabahın olmadığı hiç görülmemiştir. Vatandaşlarımız müsterih olsun; değişimin ve yeni bir başlangıcın şafağındayız" şeklinde konuştu.

Açlık Sınırı 7 Bin Liraya Dayandı, Yoksulluk Sınırı ise 22 bin Lirayı Geçti

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin liraya dayandığın söyleyen Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Zekayi Yılmaz "Yoksulluk sınırı da 22 bin lirayı geçti! Bundan bir sene öncesinde bu rakamlar tahayyül bile edilemezdi!

Son 1 yılda;

-Ekmek: %154 -Un: %156 -Yumurta: % 250

-Şeker: %269 -Benzin: %187 -Kira: %145 arttı.

-Yüksek faiz oranlarından şikayet eden bir sanayiciye; "Alma abi, alma o zaman." diyen,

-Üretimini devam ettirebilmek için belli başlı ürünleri tedariğinde bulundurmak zorunda olan sanayicilerimizi "stokçuluk" yapmakla suçlayan bir Merkez Bankası Başkanımız var, malumunuz. Stokçulukla, stok bulundurmak aynı şey değil! Ekonomide, bunu bilmeyen cahildir! Biz de bu rakamlara son 1 yılı dahil etmediğimizde; Dolar 9.30 liraya, enflasyon %19.25'e, gram altın da 482 liraya düşüyor. İktidara sesleniyoruz; bakın biz, sizin yaptığınız gibi ekonomik krizleri 50-60 yıl öncesiyle kıyaslamıyoruz. Sizi, yine sizin iktidarınızla kıyaslıyoruz. İşte bir başka örnek; Gıda fiyatlarının ikiye katlanma süresi:

-2003 Ocak-2010 Şubat: 85 ay -2010 Şubat-2017 Kasım: 95 ay

-2017 Kasım: 2021 Ağustos: 46 ay -2021 Ağustos-2022 Temmuz: 12 ay

Kur Korumalı Mevduat sistemi de ekonomi politikanıza dayanamadı.

18 liradan iki saatte 11 seviyesine indirdiğiniz dolar; bugün yine 18 lira…

Bu uygulama, sadece varlık transferine aracılık etmekten başka bir işe yaramadı.

İşte KKM’nin 4 aylık bilançosu; Kur Korumalı Mevduat'ın sadece 4 ayda bütçeye getirdiği yük 37.2 milyar lira. Dahası, buna Merkez Bankası'nın yaptığı ödemeler dahil değil.

Bahsi geçen bu 37.2 milyar lira;

-2021 yılında tarıma verilen desteğin %54’ünden fazlasına denk.

-6 aylık faiz harcamasının % 27’si…

-Meclis Başkanlığı’na sunulan ek bütçede öngörülen giderin %93’ü..

Görünen o ki Sayın Erdoğan’ın yazarlığını yaptığı bu ekonomi kitabı, aslında korku-gerilim ve fantastik kurgu türünde kaleme alınmış.Zira bu kadar akıl dışı uygulamalara dünyanın hiçbir yerinde rastlanmaz. Milletimizin hiçbir derdine derman olmayan, yoksulluğu büyüten ve yaygınlaştıran, hamaset kalemiyle ele alınmış ve sayfalarında umut veren tek bir cümle dahi olmayan bu kitabı yenisiyle değiştireceğiz! Bizim kitabımızda; milletimizin her bir derdine karşı kapsayıcı çözümler yer alacak.Ekonomiye dair tüm verilerde, yoksulluk endeksinde, hukuk ve basın endeksinde; kısacası, ülkenin durumunu ortaya koyan tüm göstergelerde en kötü ülkeler arasında gösteriliyoruz.Fakat iktidar, bunların hiçbirini görmek ve kabullenmek istemiyor. Bazısını hakkaniyetsiz, bazısını manipülatif, bazısını ise siyasi olarak tanımlıyor.Ama işine gelince de Sn. Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; "IMF, dünyanın büyüme rakamını aşağı yönlü; ülkemizin büyüme rakamını yukarı yönlü güncellemiştir." diye övünebiliyor.İktidar mensuplarına soruyorum; tüm dünyanın kabul ettiği bu göstergelere inanmak istemiyorsunuz, bunların hiçbirisi sizin için gerçekçi değil.Peki, 20 yıldır desteğini aldığınız milletin gözündeki umutsuzluk hiç mi umurunuzda değil? Sizi bugünlere getiren vatandaşımızın sesindeki yorgunluk size bir şeyler anlatmıyor mu?

 

Vatandaşlarımızın Haklı Taleplerinin Destekçisi ve Takipçisi Olacağız

 

Ülkemizin çeşitli yerlerinde enflasyon sebebiyle işçilerin mağdur duruma düştüğünü bazıların ise greve gittiğini aktaran Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Zekayi Yılmaz "işçi kardeşlerimizin hem de buna benzer her durumda vatandaşlarımızın haklı taleplerinin destekçisi ve takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim" dedi.



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 12.08.2022 08:14:00 420 0

Tarih: 12.08.2022 08:14

Haberi Sesli Oku