Anahtar Kelimeler: Başkan Üreticisine Uyarı

SARUHANLI - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, hasadına başlanılan ve sergilere serilen üzümün satışı konusunda çiftçileri uyardı.

Başkan Okur, Çiftçilerimize güvenilir, bilindik firmaları tercih etmelerini tavsiye ediyorum. Ürününüzü satacağınız kişiyi tanımıyorsanız, parayı almadan ürünlerinizi vermeyin dedi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, bölgede 10 gün önce üzüm hasadına başlandığını, kurutmalık için ayrılanların sergiye serildiğini, kısa süre sonra satışa sunulacağını hatırlatarak, çiftçinin emeğinin boşa gitmemesi için uyarılarda bulundu. Dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirten Başkan Okur, Saruhanlı'da üzüm hasadı, geçtiğimiz günlerde başladı. Saruhanlı çiftçilerimize sesleniyorum. Biz bu ürünleri, el emeği göz nuru ile yetiştiriyoruz. Çok masraflar yapıyoruz. Hasat zamanı geldiğinde kim olduğu belirsiz insanlara satmayın dedi.

TANIMIYORSANIZ ÖNCE PARAYI ALIN

Oda olarak çiftçilerin menfaati için ekip kurduklarını belirten Başkan Okur, Bu ekiple birlikte, çiftçilerimizin ürünleri satacağı kişileri ya da firmaları araştırıyoruz. Türkiye genelinde, birliğimiz sayesinde, bu ekibimiz çiftçilerimizin ürünlerini satacağı kişileri araştırıyor. Hiç kimse çekinmesin. Telefonlarımız 24 saat ulaşılabilir durumda. Bize desinler ki, 'Biz ürünlerimizi falanca kişiye satmak istiyoruz, bu firma güvenilir mi' Biz de Türkiye genelinde bu firmaları araştıralım dedi. Hasat başladığından beri çiftçileri gezip uyardıkların belirten Okur, Çiftçilerimiz de dolandırıcılık olaylarına karşı bilinçli. Saruhanlı ilçesinde son 5 yıldır dolandırıcılık olayıyla karşılaşmadık. İlçemizde bulunan firmalara veriyoruz. Güvenilir, bilindik firmaları tercih etmelerini tavsiye ediyorum çiftçilerimize. Ürününüzü satacağınız kişiyi tanımıyorsanız, parayı almadan ürünlerinizi vermeyin. Ama üreticilerimiz ürünlerini satmadan önce bize muhakkak sorsunlar diye konuştu.

ÇİFTÇİ ARKADAŞLARINA SESLENDİ

İlçeye bağlı Çayırlı mevkiinde üzüm bağı bulunan ve 25 yıldır çiftçilik yapan Taner Saruhan (47), Üzümlerimizi satarken bilindik ve güvenilir firmaları tercih ediyoruz. Dışarıdan, bizim tanımadığımız kişiler de buralara geliyor, üzümlerimizi istiyor. Ama peşin para almadan vermiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda dolandırıcılık olaylarını duyduk. Üreticilerin el emeği göz nuru ile yetiştirdiği üzümlerini alıyorlar, parayı vermeden kayıplara karışıyorlar. Ben buradan çiftçi arkadaşlarımıza dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını, herkese itibar etmemeleri gerektiğini söylemek istiyorum dedi.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 21.08.2019 10:37:00 0

Tarih: 21.08.2019 10:37

Haberi Sesli Oku