SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında meclis üyelerine hitap eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’da fabrika kuracak olan otomotiv devi Volkswagen yatırımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yatırımın Türkiye’ye ve Manisa’ya gelmesinde emek veren cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve milletvekillerine teşekkür eden Başkan Ergün, “Bu dev yatırımın istihdama ve kent ekonomisine önemli bir katma değer sağlayacağı tartışmasız. Ülkemize ve Manisa’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce meclis üyelerine hitap eden Başkan Ergün, “Geçtiğimiz hafta içinde hem Manisa’mız, hem de ülkemiz için önemli bir gelişme yaşandı. Alman otomotiv devi Volkswagen’in Manisa’da fabrika kurması kesinleşti. Aldığımız bilgilere göre yaklaşık 1 milyar Euro yatırımla 2022 yılında faaliyete alınması planlanıyor. Yıllık 300 bin araç kapasiteli tesiste ilk etapta 4 bin personelin istihdamı hedefleniyor. Bu önemli ve dev yatırımın Türkiye’ye ve Manisa’ya gelmesi için emek veren, katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, kıymetli bakanlarımıza ve Manisa’mızın değerli milletvekillerine Manisa adına çok teşekkür ediyor; yapılacak yatırımın hem ülkemiz ekonomisine, hem de Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu dev yatırımın istihdama ve kent ekonomisine önemli bir katma değer sağlayacağı tartışmasız. Ülkemize ve Manisa’mıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin yıldönümünü kutlayan Başkan Ergün, “Bu vesileyle atamızı saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. 19 Ekim’de şehir yönetiminde önemli yeri olan muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutlayacağız. Bulundukları mahallelerin sesi olan ve kamuyla köprü vazifesi gören değerli muhtarlarımızın gününü şimdiden kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin ilanının 96’ncı yıldönümünü kutlayacağız. 19 Mayıs 1919’da büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla yakılan kurtuluş meşalesinin 9 Eylül 1922’de İzmir’in dağlarında çiçeklerin açmasıyla taçlandığı büyük Türk milletinin zaferinin ardından Türkiye, yeni bir tarih yazmıştı. Bu tarihin yazılmasında canlarını ve kanlarını seve seve feda eden başta Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.



Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 9.10.2019 15:45:00 2755 0

Tarih: 09.10.2019 15:45

Haberi Sesli Oku