SARUHANLI - Saruhanlı ilçemizin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 97. yılını kutlamanın sevincini ve haklı gururunu yaşıyoruz.

Bugün 7 Eylül…Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Bugün Saruhanlımızın gurur günüdür. Bugün Saruhanlımızın Bayramıdır. Bayramımız kutlu olsun.

Bugün, Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin, Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta ve karış karış tüm Anadolu’da tutuştuğu, Afyon ovasında 30 Ağustos’ta alevden sele dönüştüğü ,’’ölürsem şehit, kalırsam gazi ‘’diyenlerin, yola çıktıkları gündür.

Bugün, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş mücadelesinde esareti, tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin Saruhanlı'da ateşle imtihan olduğu gündür.  

Bundan 97 yıl önce bu topraklarda gezen düşman, milletimizin üstün mücadelesi sayesinde arkasına bakmadan kaçmıştır. Şu anda toprak diyerek üzerine bastığımız bu yerlerde, sayısız vatan evladımız şehit olmuştur. 7 Eylül 1922 yıllarında yaşanılanlar bu toprakların kolay vatan olmadığının en açık kanıtıdır. Vatanımız için yazılan kahramanlık destanını unutturmamak, gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir.

Atalarımızın canı pahasına bize emanet ettiği bu topraklarda bizler 97 yıldır, huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunu elbette atalarımıza ve isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz.

Kurtuluş mücadelesinde şehit düşen Saruhanlı'nın evlatları Halit Paşa, Arap Cemal, Demirci Ali Usta, Feyzi Oğlu Hüseyin, Çoban Kazım, Ali oğlu Mustafa, Arabacı Hüseyin, Uzun Hasan, Salim oğlu Mustafa, Kara Mustafa, Tütüncü Mustafa'nın Yakup, Ali Kızı Emine Dudu, Mehmet Oğlu Mustafa, Öksüz Mehmet'in Nuri, Cin Ali'nin Mehmet, Hacı Ömer Kızı Ayşe ve Osman oğlu Mustafa'yı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Biz onların, bedelini canlarıyla ödediği bu güzel ilçede huzur içinde yaşıyoruz.

Bu doğrultuda bize düşen görev, bize emanet edilen bu vatanı koruyup, gelecek nesillere bırakmaktır. Bu nedenle 97 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, bugün de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek için çarpmaktadır.

Kurtuluş Savaşı’nda tarihin en zor dönemlerinden birini yaşayan milletimiz, örnek bir özgürlük destanına imza atarak ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmıştır. Ne mutlu ki, milli mücadelenin başarıya ulaşmasıyla, Anadolu’nun her karış toprağı gibi, Saruhanlı’da 7 Eylül 1922 tarihinde akşam üzeri özgürlüğüne kavuşmuştur.

Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman 7 Eylül’de Saruhanlı’dan defedildi. 7 Eylül 1922 günü kahraman bir askerimiz ilçemizde düşmanın terk ettiği karakola Türk Bayrağını astı, işte o gün Saruhanlı bağımsızlığını kazandı.

Kurtuluş destanının üzerinden geçen 97 yılda ilçemiz küllerinden yeniden doğdu. Saruhanlı, sahip olduğu kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve ekonomik potansiyeli ile ülkemizin öncü ilçeleri arasına girmeyi başarmıştır. Saruhanlı, fedakâr ve çalışkan insanlarıyla bu öncü rolünü sürdürecek, ülke kalkınmasına, birliğine ve dirliğine olan katkısını daha da artıracaktır.

Geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 97 yıl önce, topla tüfekle canımızı ortaya koyarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini bugün; ilimde, bilimde, teknikte Türk milletine yakışır şekilde vermeliyiz. Sevdamızın adı Saruhanlı'dır Sevdamızın adı Türkiye’dir. 97 yıl önce Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ve milletimiz namusumuzu çiğnetmedi biz de çiğnetmeyeceğiz.        

Sözlerimi burada tamamlarken, 97 yıl önce tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, ülkemizin dört bir yanında hainlerle mücadele eden kahraman vatan evlatlarımıza yüce Allahtan güç kuvvet diliyor, halkımızın bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyor,

tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 6.09.2019 16:56:00 339 0

Tarih: 06.09.2019 16:56

Haberi Sesli Oku