Anahtar Kelimeler: Başkan Bilgin' " Mayıs" Mesajı

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, "19 Mayıs 1919, atalarımızın uğrunda binlerce şehit vererek yurt yaptıkları toprakların yeniden kazanılmasının yolunu açan Ulusal Kurtuluş Hareketi'nin başlangıcıdır. Atatürk'ün 19 Mayıs'ta yaktığı bağımsızlık ateşi, Ulusumuzun sönmek üzere olan umutlarını yeniden canlandırmıştır" dedi.

 

Başkan Bilgin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında "Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919, milletimizin her türlü yokluk ve olumsuzluğa rağmen, hür yaşama azim ve kararlılığı ile verdiği mücadelenin başlatıldığı tarihtir" diye konuştu.

 

Bilgin, mesajında şunları kaydetti; " Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşuna giden bu yolda Türk milleti kadını erkeği, genci ve yaşlısıyla; canını ve canından çok sevdiklerini feda ederek bu destansı mücadeleye katılmıştır. Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen ve kahraman Mehmetçiğin en büyük zaferi olan bu mücadele sonunda bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

 

Cumhuriyet kuşakları olarak bizler, Cumhuriyetimizi ve Ulusumuzu sonsuza kadar yaşatmak, çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak ve yurtta barış dünyada barış ilkesi ile emperyalizme hizmet etmeden aydınlık bir Türkiye için elbirliğiyle çalışmalıyız. Büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

 

19 Mayıs 1919'da başlatılan bağımsızlık mücadelesinin sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bu vesileyle siz değerli vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum."

 



Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

Saruhanlı'da Elektrik Kesintisi...

Entübe edilmişti... Hastaneden Gülşah Durbay ile ilgili yeni açıklama!

Saruhanlı Belediyesinden Mahallelere Plastik Masa Desteği

Yapay zekanın "dijital Türkiye" yolunda lokomotif güç olması bekleniyor

Anne-kıza 2 yıl arayla kalp kapağı ameliyatı

Altınordu’da hedef ilk galibiyet

Uyuşturucu taciri jandarmadan kaçamadı

İsrail'in rahat durmaya niyeti yok: Lübnan'ı bir kez daha vurdular

Aren bebeği ölesiye darp eden caninin yargılanmasına devam edildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 18.05.2020 19:07:00 1332 0
Tarih: 18.05.2020 19:07 Güncelleme: 18.05.2020 19:07
Haberi Sesli Oku