SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, İlçedeki hayvan üreticilerine destek olmak amacıyla hayvanlara uygulanan aşı ücretinin Saruhanlı Belediyesi tarafından karşılanması için önce Tarım ve Orman Saruhanlı İlçe Müdürlüğü, daha sonra Manisa İl Müdürlüğü ile protokol imzalamak istediklerini ancak söz konusu taleplerine olumsuz yanıt verildiğini açıkladı.

Başkan Bilgin, makamında yaptığı basın açıklamasında, Saruhanlı'da 30 bin küçükbaş, 6 bin büyükbaş hayvan bulunduğunu, Belediye olarak diğer sektörlere olduğu gibi hayvan yetiştiricilerine de destek olmak istediklerini belirtti.

Bu kapsamda Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından hayvanlara uygulanan programlı aşıların ücretinin Belediye tarafından karşılanması için 2020 yılı Haziran ayında Meclis kararı aldıklarını ifade eden Bilgin, bu konuya ilişkin protokol yapılması talebiyle Tarım ve Orman Saruhanlı İlçe Müdürlüğü'ne 28.07.2020 tarihinde resmi yazı gönderdiklerini kaydetti.

Ancak kendilerine 25.09.2020 tarihinde olumsuz yanıt geldiğini, bunun üzerine Tarım ve Orman Manisa İl Müdürlüğüne aynı talebi içeren 22.11.2021 tarihinde bir yazı gönderdiklerini dile getiren Bilgin, şunları söyledi;

"İl Müdürlüğünden 17.01.2022 tarihinde bize gelen yazıda, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 13 ve 14 Ocak 2022 tarihinde Manisa ve İlçelerinde yaptığı ziyarette, 'Bakanlığımızca uygulanan aşıların bedelsiz olacağı müjdesini vermiştir. Konu ile ilgili resmi yazı beklenmekte olup bu nedenle ilgide belirtilen protokolün yapılması mümkün görülmemektedir' diye cevap verildi.

Biz 2 yıldır hayvan üreticilerinin hakkını korumaya çalışırken buna olumsuz yanıt verdiler. Şimdi aynı uygulamayı kendileri yapmak istiyor. Buradan da şu anlaşılıyor ki; Zeki Bilgin'in mücadelesinin ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi "doğru tektir". Bizim taleplerimiz halkın menfaati içindir. Bu anlamda ben bize gelen bu cevap yazısını olumlu buluyorum. İnşallah Bakanlık en kısa zamanda bu uygulamaya başlar ve hayvan yetiştiricilerinden alınan aşı ücretlerini karşılar. Eğer bu uygulamayı yapmazlarsa biz Saruhanlı Belediyesi olarak ilçemizdeki 30 bin küçükbaş, 6 bin büyükbaş hayvan yetiştiricisinden alınan aşı ücretini karşılamayı buradan taahhüt ediyoruz.

Hayırlı olsun

" dedi.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 24.01.2022 14:32:00 0

Tarih: 24.01.2022 14:32

Haberi Sesli Oku