Anahtar Kelimeler: BABA OLAMAZSIN DEDİLER

?BABA OLAMAZSIN? DEDİLER

İKİNCİ ÇOCUK İÇİN BABALAR GÜNÜ´NDE TÜP BEBEK MERKEZİNDELER 

SAĞLIK - Van´da yaşayan Şahin ailesi yıllarca bebek sahibi olamadı. Gittikleri bir merkezde Barış Şahin´e ?Baba olamazsın, boşuna uğraşma´ bile dediler. Barış Şahin 2.5 yaşındaki kızı Seval´den sonra, bu Babalar Günü´nü ikinci çocuğunun transferi için ailesiyle birlikte tüp bebek merkezinde geçiriyor.

Barış Şahin (37) ile Filiz Şahin (29), 10 yıllık evliler. Evlendikten sonra beş yıl boyunca normal yollardan çocuk sahibi olmak için beklediler. Daha sonra çocukları olmadığını anlayıp, tek tedavi yönteminin tüp bebek olduğunu öğrenince Van´dan İstanbul´a geldiler. Bir merkeze başvuran Şahin ailesinden Filiz Şahin´i hemen tüp bebek programına aldılar. Yumurtalar gelişince de erkek eşten sperm almak istediklerinde hekimler Barış Şahin´in hiç spermi olmadığını görüyorlar. Hemen mikro tese ameliyatına alıyorlar. Tese ameliyatında da sperm elde edemeyince tedaviyi iptal ediyorlar. Diyorlar ki; ?Buyurun, raporlar elinizde, sperm sayınız sıfır, ameliyatta da bulamadık, siz baba olamazsınız!? 

BOYUNLARI BÜKÜK VAN´A DÖNDÜLER

O zaman 32 yaşında olan Barış Şahin ile 24 yaşında olan Filiz Şahin´in morali çok bozuluyor. Boyunları bükük şekilde, üzgün, mutsuz ve bitik bir halde Van´a geri dönüyorlar. Van´da, İstanbul´dan Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir´e tedavi olmuş ve çocukları dünyaya gelmiş bir aile ile tanışıyorlar. Bu aileden Op. Dr. Seval Taşdemir´in bilgilerini alarak yeniden İstanbul´un yolunu tutuyorlar. 

BEKLENEN HABER OP. DR. SEVAL TAŞDEMİR´DEN GELDİ: ?HAMİLESİNİZ?

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir yaptığı tetkiklerden sonra Barış Şahin´e kısa bir süre ilaç tedavisi uyguluyor. Sonrasında erkek eşten sperm elde ediliyor. Elde edilen bu spermler donduruluyor. Spermler elde edildikten sonra Filiz Şahin tüp bebek tedavisi programına alınıyor. Rutin tedaviler tamamlanarak hamilelik haberi bekleniyor. Heyecanlı bekleyişin ardından Şahin ailesi o müjdeli haberi alıyor: ?Hamilesiniz!?

KIZLARINA DOKTORLARININ ADINI VERDİLER

?Baba olamazsınız? denilerek Van´a geri yollanan ve sonrasında anne-baba olmanın heyecanını yaşayan Şahin ailesi, kızlarına doktorlarının adını verdi. Seval bebek, sağlıkla dünyaya gelerek ailesinin çocuk özlemini dindirdi. Seval Şahin, bugün 2.5 yaşında ve abla olmaya hazırlanıyor. Şahin ailesi ikinci çocuk için tedavi programına alındı. Yumurtalar toplandı. Babalar Günü´nü ailecek tüp bebek merkezinde geçirecekler, Filiz Şahin´e transfer gerçekleştirilecek.

BAYRAMDA ELLERİMİZ HEP BOŞTU

Şahin ailesi duygularını şu sözlerle anlatıyor: ?Memleketimizde kalabalık ailelerin çocuklarıyız. Bütün kardeşlerimiz anneler-babalar gününde, çocukları ellerinde anne-babamızın elini öpmeye gelirdi. Bir tek bizim elimiz boştu. Allah´a şükürler olsun, biz de çocuk sahibi olduk. Şimdi de ikincisi için bekliyor, uğraşıyoruz. Çok üzüldük, yıkıldık, yıprandık ama çok şükür Seval´imiz ile bu yaşadıklarımızı çoktan unuttuk. İnşallah babalar günü bize uğur getirir ve bu gün, ikinci evladımızı kucağımıza almamıza vesile olur.?

?SİZİN ÇOCUĞUNUZ OLMAZ? DENİLEREK TEDAVİYE ALINMAYAN VE SONRASINDA BABA OLAN ÇOK HASTAMIZ VAR!

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir: ?Şahin ailesi bize geldiğinde moral olarak çok perişan, üzgün bir haldeydi. Ama diğer yandan da anne-baba olabilecek miyiz diye umutla bekliyorlardı. Barış Şahin´i tedavi programına aldık. Kendisine gerekli ilaç tedavilerini uyguladıktan sonra sperm elde edebildik. Elde ettiğimiz spermleri dondurarak eşini tüp bebek programına aldık ve o müjdeli haberi aileye verdik. Bu tarz ?Sizin çocuğunuz olmaz´ denilerek geri çevrilen çok hastamız var. Ben hastalarıma sürekli olarak ?Asla pes etmeyin´ diyorum. 10´un üzerinde tüp bebek tedavisi denemesinden sonra ?Baba´ olan hastalarımız bile var. Anne-baba olmaya çalışmaktan asla pes etmemeliler. Baba olamazsınız denilen ve perişan olan bir eş, şimdi ikinci çocuk için heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Bunlar çok güzel mutluluklar. Biz de ailelerin bu mutluluğuna ortak oluyoruz. Onlarla ağlayıp onlarla seviniyoruz. Tüm babaların ve baba adaylarının Babalar Günü kutlu olsun.? 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 18.06.2016 11:10:38 419 0

Tarih: 18.06.2016 11:10

Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri