AVRUPA BİRLİĞİ PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENEN SEMPOZYUM MANİSA’DA GERÇEKLEŞTİ

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenen “Birlikte El Ele Yarasız Günlere” adlı projede kronik yara bakımına ilişkin güncel yaklaşımları konu alan sempozyum 15-16 Mart 2023 tarihlerinde Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

08-09 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan fakat meydana gelen felaket sebebiyle ertelenen sempozyumun önemi, yine aynı felaket sebebiyle arttı. Türkiye’de Avrupa Birliği Programı finansmanıyla desteklenen ilk yara bakımı sempozyumu olan “Kronik Yara Bakımı Sempozyumu” Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile yaklaşık 450 katılımcıyla tamamlandı.

Sempozyumun açılış konuşmasında Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol KARACA yara bakımının Sağlık Bakanlığı’nın rehberliğinde artık daha çok önem verilen bir konu olduğunu belirtti. Manisa Şehir Hastanesi ve bazı ilçe devlet hastanelerinde açılan “Kronik Yara Bakım Poliklinikleri” ile projenin amacına uygun hedeflere yönelik çalışmalarda bulunulduğunu dile getiren KARACA yara konusuna sahip çıktıklarını söyledi.

Kronik yara; iyileşme süreci yavaş ve zorlu olan veya iyileşmeyen ya da tekrar eden yaralardır. Sadece deprem felaketi yüzünden değil dünya nüfusunun yaşlanmasıyla da kronik yara bakımı konusunda bilgilenme ihtiyacı tüm dünyada artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılamaya hizmet etmek üzere sempozyum çıktıları derlenip; proje ortağı kurumlar, özel hastaneler ve huzur evlerinin kronik yara bakımı ile ilgili birimlerine dağıtılacaktır. Yaşlı ve engelli bireylere ve yakınlarına dağıtılmak üzere iki buçuk dakikalık dört adet animasyonlu video oluşturuluyor. Bu videoların içinde kronik yara bakımı ve pansuman ile ilgili hayat kurtaran bilgiler olacak ve videolar proje ortağı kurumların internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında kitlelerin erişimine sunulacak, ayrıca sempozyum sunumları Manisa İl Sağlık Müdürlüğü resmi Youtube hesabından yayınlanacaktır.



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 17.03.2023 12:05:00 1643 0

Tarih: 17.03.2023 12:05

Haberi Sesli Oku