Anahtar Kelimeler: Alaşehir Çiftçiye milyon

ALAŞEHİR - Üzüm cenneti Alaşehir’in yüzü Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımları ile gülüyor. Son 17 yılda ilçe için “7 baraj 1 de gölet” projesi geliştiren Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tüm projelerini tamamladığında ilçede 153 bin 860 dekar araziyi modern sulamaya açmış olacak ve bölge üreticisine yılda 16 milyon lira ek gelir sağlayacak.

Türkiye’nin özellikle “Sultaniye ve kuru üzüm” konusundaki kalbi Alaşehir, son 17 yılda yapılan sulama yatırımlarıyla dikkat çekiyor. DSİ Genel Müdürlüğü Alaşehir için 7 baraj, 1 Gölet ve 11 sulama projesi geliştirirken, 5 de dere ıslah çalışması yaptı.

153 bin 860 dekar sulama

Alaşehir’de Kavaklıdere, ve Kemaliye Barajlarını tamamlayarak hizmete açan DSİ Horzum Alayaka, Örencik, ve Toygarlı barajlarının inşaatına da devam ediyor. Şahyar Barajı ile Horzum Keseler Barajı ise planlama ve proje aşamasında. Gülpınar Göleti’nde ise sona yaklaşıldı. Proje yakında tamamlanacak, 1000 dekar arazi can suyuna kavuşacak.

DSİ’nin baraj ve gölet projeleri tamamlandığında ilçede toplam 8 milyon 270 bin m3 su depolama hacmine sahip olunacak.

Alaşehir’e 11 Sulama Projesi

Manisa’nın en verimli ovaları arasında gösterilen Alaşehir Ovası için DSİ Genel Müdürlüğü 11 de sulama projesi geliştirdi. Kavaklıdere Barajı Sulaması, Kavaklıdere Damla Sulaması, Kemaliye Barajı Sulaması ile Soğanlı Damla Sulamaları tamamlanırken, Toygarlı Barajı Sulaması Gülpınar Göleti Sulaması, Horzum-Alayaka Barajı Sulaması, Örencik Barajı Sulaması’nın inşa çalışmaları devam ediyor. Şahyar Barajı Sulaması, Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi ve Horzum Keseler Sulamaları ise planlama ve ihale aşamasında.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın yaptığı yazılı açıklama da’ Alaşehir’de projeler tamamlandığında 153 bin 860 dekar arazi modern sulama ile buluşacak. Bölgedeki ürün kalitesi ve verimliliğin artması ile de bölge üreticisinin her yıl 16 milyon lira daha fazla kazanması hedeflenmektedir. 

Ayrıca Alaşehir’de 5 de dere ıslah çalışması hayata geçirildiğini de belirten Aydın Alaşehir Ambarlı Girelli Dereleri Islahı, Alaşehir Badınca Dere Derbent Çayı Arası Islahı, Alaşehir Kavaklıdere Kasabası Değirmen Dere Islahı, Alaşehir Uluderbent Çayı Islahı Tamamlandı. Ayrıca Alaşehir Çayı üzerindeki yatak tanzim ve temizlik çalışmaları da devam etmekte olduğunu belirterek çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi



Antalya'da görevli polis memuru Bekir Tatlı (37), ailesiyle birlikte tayininin çıktığı Adıyaman'a giderken Konya'da kaza yaptı.

Kahreden kaza! Polis memuru tayine giderken ailesi can verdi!

Bilimsel araştırmalar ve uzman görüşleri, sindirimi hızlandıran altı süper besini ortaya koydu. Bu besinler, bağırsak sağlığınızı desteklerken metabolizmanızı da ateşledi.

Mideyi rahatlatan altı mucize! Sindirimi hızlandıran gizli kahramanlar

MasterChef 2025'te ana kadro için 14 yarışmacının yarıştığı akşamda; önlüğü kazanan ilk kişi belli oldu.

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kula ilçesinde çarşı ve mahalle bekçilerinin son 3 günde yaptıkları devriye ve kontroller sırasında uyuşturucu ile yakalanan 6 kişiden 2'si tutuklandı.

Kula’da gece kartallarından uyuşturucuya geçit yok: 2 tutuklama

Demirci ilçesinde 72 yaşında hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi Halil Fidan, düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Salihli ilçesinde kesim için getirildiği mezbahadan kaçan inek ortalığı birbirine kattı. Firari inek, otogarda yakalandı.

Salihli'de mezbahadan kaçan inek ortalığı birbirine kattı

Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında teşvik edilecek yatırımları açıkladı

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Turgutlu'dan 3, Akhisar'dan 2, Salihli, Yunusemre ve Şehzadeler'den de birer öğrenci Türkiye birinciliğini paylaştı.

Manisa'da LGS'de birinci olan 8 öğrenciden 3'ü Turgutlu'dan

Yunusemre Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’nde eğitim gören minikler düzenledikleri yıl sonu gösterisiyle kendilerine hayran bıraktı.

Yunusemreli miniklerden unutulmaz yıl sonu gösterisi

Sosyal medyada sahte kiralık araç ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 38 kişi 19 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalandı.

Sahte ilanlarla milyonluk vurgun! 19 ile uzanan ağ çökertildi

Farelerle kurduğu sıra dışı dostlukla daha önce haberlere konu olan 56 yaşındaki Şeref Yeşilbaş otobüs durağında ölü bulundu.

Farelerle dostluğuyla gündemdeydi: Otobüs durağında esrarengiz ölüm!

Tekmeli ve yumruklu kavgayı asker bastırmak için uzun mücadele etti.

Yol yapım şantiyesinde kan döküldü! Köylüler ile işçiler çatıştı

Antalya’da serada kaynak yapan 27 yayındaki Engincan Hiçdurmaz, biranda yere yığıldı.

27 yaşındaki genç serada yere yığıldı! Nişandan sonra gelen acı haber

Devrilen motosikletteki 25 yaşındaki Sude Koyuncu hayatını kaybetti, sürücü Soner Kütahya ise yaralandı.

Kahreden kaza: Genç kızın trajik sonu!

Turgutlu Belediyesinden parklarda yaz temizliği

Turgutlu Belediyesinden parklarda yaz temizliği

Annesi öldü, babası cezaevinde kızları sinir krizi geçirdi

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.09.2019 10:21:00 545 0

Tarih: 06.09.2019 10:21 Güncelleme: 06.09.2019 10:21
Haberi Sesli Oku
11.07.2025 16:13:00