Anahtar Kelimeler: Alaşehir ' Üreticiye Sepeti Desteği

ALAŞEHİR - Kırsal kalkınmanın sağlanması adına 70 milyon liralık rekor bütçe ile üreticileri destekleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir'de 2 bin üreticiye 20 bin adet üzüm sepeti dağıttı. 20 bin üzüm sepeti Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ve Alaşehir protokolü tarafından üreticilere teslim edilirken, mahalle muhtarları da Başkan Cengiz Ergün'e üreticilere sağladığı destekler nedeniyle teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ile hazırlanan 10 bin üzüm üreticisine 100 bin adet üzüm sepeti projesi kapsamında Alaşehir'de de üzüm sepetleri üreticilere teslim edildi. Proje kapsamında Alaşehirli 2 bin üreticiye 20 bin adet üzüm sepeti dağıtıldı. Alaşehir sebze ve meyve halinde gerçekleştirilen törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Ersoy Vitaş, Alaşehir Muhtarlık Hizmetleri Şube Müdürü Himmet Güneş, MHP İlçe Başkanı ve Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı. Mahalle muhtarları ve üreticilerle yakından ilgilenen Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Başkan Cengiz Ergün'ün selamlarını iletti.

"Desteklerimiz Artarak Devam Edecek"

Alaşehir'de geçtiğimiz aylarda gübre dağıtım töreni de gerçekleştirildiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, "Geçtiğimiz pandemi süreci ve içinde bulunduğumuz savaş, ülkemizde de tarımın olmazsa olmaz olduğunu bizlere gösterdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde kırsala desteğimiz arttırarak devam ediyor. 2022 yılında 70 milyonluk bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdık. Bu bütçe meyve fidanı, gölet, sulama kooperatiflerine boru desteği, zeytin kasası desteği ve üzüm sepeti desteği gibi onlarca projeyi içeriyor. Üzüm sepeti desteği noktasında da Alaşehir'de 2 bin üreticiye 20 bin adet üzüm sepeti desteğinde bulunuyoruz. Ürününüz bol kazancınız bereketli olsun" dedi.

"Alaşehirli Çiftçilerimize Destek Olunması Çok Sevindirici"

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ise, "Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle son zamanlarda Ukrayna ve Rusya arasındaki savaştan sonra ve pandemiyle birlikte insanların gıdaya olan ulaşımında ciddi manada sıkıntılar çıkmaya başladı ve dünyanın en önemli sektörü gıda oldu. Böyle bir zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin Alaşehirli çiftçilerimize bir nebze de olsa destek olması bizim açımızdan çok sevindirici, çok anlamlı. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah çiftçilerimiz bol kazanç elde ederler, herhangi bir afete uğramadan ürünlerini istedikleri fiyata satabilirler diye umut ediyorum" diye konuştu.

"Desteklerden Dolayı Teşekkür Ediyoruz"

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da "Bu tür ufak destekler çiftçimize motivasyon sağlıyor. Manisa Büyükşehir'in yapmış olduğu kelter desteği de çiftçimiz yönünden anlamlı. Çünkü bu bölgede 80 bin ton kuru üzüm üretiliyor. Bağlardan üzüm kesmede ve kuru üzüm toplamada bu kelterler kullanılıyor. İnşallah destekler devam eder. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne yapmış olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

"Çiftçinin Yanında Olduğu İçin Teşekkür Ediyorum"

MHP İlçe Başkanı ve Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ise, "Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın dediği gibi köylü milletin efendisidir. Köylülerin çoğu da şu anda çiftçilik yapmaktadır. Şu son zamanlarda gerçekten çiftçi zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreçte de Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e çiftçinin yanında olduğu için teşekkür ediyorum. Geçenlerde gübre dağıtımı oldu. Şu anda da kelter dağıtımı oluyor" ifadelerini kullandı.

Üreticilere Sağlanan Destekleri Memnuniyetle Karşıladılar

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin üreticilere sağladığı destekler, mahalle muhtarları ve üreticiler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Başkan Cengiz Ergün'ün üreticilerin yanında olduğunu belirten mahalle muhtarları, destekler nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkürlerini iletti.

Azıtepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Doğanlı: Öncelikle Cengiz Başkanıma çok teşekkür ederiz. Üreticilere yapmış olduğu katkılardan dolayı  sağ olsun. Teşekkür ederim.

Kurudere Mahalle Muhtarı Dursun Çelik: Cengiz Başkanımız çok iyi etti. Bu halkın Cengiz Başkanım devamlı yanında. Devamlı desteğini bekliyoruz.

Horzumsazdere Mahalle Muhtarı Hasan Korkmaz: Cengiz Başkanımızdan bin kere Allah razı olsun. Bu sepetleri dağıttı için Allah bin kere razı olsun.

Delemenler Mahalle Muhtarı Yasin Ertürk: Cengiz Başkanım sağ olsun. Çiftçilere desteğini sürdürüyor. Çok güzel oldu bu hizmetler. Çiftçilerimize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.



13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Alaşehir Haberleri 27.06.2022 06:18:00 395 0

Tarih: 27.06.2022 06:18

Haberi Sesli Oku

Alaşehir Haberleri

Alaşehir Haberleri Haberleri