Anahtar Kelimeler: 0

ALAŞEHİR’DEKİ PATLAMALAR KORKUTUYOR

 

ALAŞEHİR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, jeotermal kaynak arama çalışmaları sırasında meydana gelen kontrolsüz kaynak çıkışı nedeniyle tarım arazilerinde zarar oluşan Alaşehir'in Alkanlar köyünde incelemelerde bulundu.

 

Tanrıverdi, Alaşehir'in Piyadeler beldesinin Alkanlar köyünde jeotermal sondaj çalışması sırasında meydana gelen kaynak patlamaları nedeniyle tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, sondaj çalışmasını üstlenen firmanın şantiye sorumlusu Metin Yazman'dan bilgi aldı.

 

Manisa sınırları içerisinde dört ayrı yer için jeotermal arama ruhsatlarının bulunduğunu ve Manisa'daki en büyük yatırımcı kuruluş olduklarını ifade eden Yazman, geçen yıl üç jeotermal kuyusu açtıklarını, buldukları kaynağın 24 megavatlık jeotermal elektrik santralini desteklemek için yeterli olduğunu, Manisa'da toplamda yaklaşık 85 ile 100 megavatlık santral kurma hedeflerinin olduğunu kaydetti.

 

Yazman, "Bayramyeri 3" kuyuları adını verdikleri kuyularda 18 Mayıs'ta yapılan sondaj çalışması sırasında daha önceden hesap edilmeyen bir fayın kesildiğini, kuyunun çevresinde beklemedikleri kontrolsüz gaz ve termal su çıkışlarının oluştuğunu, bu gelişme üzerine kuyunun susturulması çalışmalarına başlandığını belirtti.

 

Kontrolsüz gaz ve termal su çıkışı nedeniyle kuyunun çevresindeki tarım arazilerinde oluşan hasarın firma tarafından ödeneceğini ilan ettiklerini hatırlatan Yazman, diğer yerler için talep olması durumunda ise mahkeme tarafından tayin edilen bilirkişiler vasıtasıyla hasar tespiti yapılması halinde zararın karşılanacağını söyledi.

 

-"Durum yakından takip ediliyor"-

 

Tanrıverdi, bu tür çalışmaların yapıldığı yerlerde milyonda bir de olsa bazı olumsuzluklar olabildiğini belirtti.

 

Yaşanan durumun gerek mülki idare amirleri gerekse ilgili kurumlarca yakından takip edildiğini ifade eden Tanrıverdi, şunları kaydetti:

 

"Özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuyu birebir yakından takip etmektedir. Biz de Ankara'da kendisiyle görüşerek milletvekilleri olarak konuyu takip ediyoruz. Burada önemli olan halk sağlığı ve çevre sağlığını korumamızdır. Bu bizim için önemlidir. Bu konularda firma yetkilileri de çok hassas davranmaktadır. İlgili kurumlarımız, sağlık müdürlüğümüz, mülki idare amirlerimizle bu işi yakından takip etmektedir. Tabii bu hadisenin bir an önce sonlaması için gerek yurt içindeki gerekse yurt dışında sağlanan takviye imkanlar bölgeye yönlendirilmektedir. İnşallah kısa zamanda sorunsuz bir hale geliriz."

 

Tanrıverdi, bölgedeki çiftçilerin zararının karşılanmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Firmanın bölgedeki hemşehrilerimizin hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceği yönünde taahhüdü vardır. Bu hemşehrilerimiz açısından rahatlıktır" dedi.

 

Alaşehir Devlet Hastanesi ve Alaşehir Fen Lisesi Öğrenci Yurdu inşaatlarında da incelemelerde bulunan Tanrıverdi'ye, Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa İl Genel Meclisi'nin bazı üyeleri eşlik etti.

 

Haber Merkezi



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 29.06.2012 18:16:04 359 0

Tarih: 29.06.2012 18:16

Haberi Sesli Oku